Det övergivna huset (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2019-01-07
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
205 x 150 x 15 mm
Vikt
362 g
SAB
Hcg
ISBN
9789174692617
Det övergivna huset (inbunden)

Det övergivna huset

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-07
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"En spännande mysrysare... Boken har en spännande twist som nystas upp på slutet... Perfekt bok att sluka under regniga dagar."

Booksandpastry

 

Mystiskt, rysligt och spännande!

 

Ett stråk av iskall kyla drog över armarna och gav henne gåshud. Hon skulle just vända om när något i fönstret på övervåningen fångade hennes uppmärksamhet. Den här gången gick det inte att bortförklara. Någon stod där alldeles stilla och stirrade rakt på henne.

 

Lo och hennes mamma flyttar till den lilla orten Åtvidaberg under märkliga omständigheter. Någon, som kallar sig själv R , har gett dem nyck eln till en lägenhet och betalat deras hyra i förskott. Vem är R? Och varför vill R att de ska flytta till Åtvidaberg? Fler frågor hopar sig när Lo och hennes nyfunna kompis Ida följer en konstig man till ett gammalt ödehus, känt i Åtvidaberg eftersom ägaren är försvunnen. Ingen har bott i huset på över trettio år. Men om ingen bor där, vem är det då som Lo ser i fönstret på övervåningen? Och vem är det som sjunger så vackert inifrån trädgården?

 

Det övergivna huset är en rysande spännings roman för unga. Emma Askling skriver både igen kännande och varmt om vänskap, samtidigt som hon bygger upp en stämningsfull berättelse med både drama och mystik. Ålder: 9 12 år.

 

Emma Askling har skrivit böcker om både spänning och relationer, bl a En bästis, tack! och Kompisar online.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det övergivna huset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra ungdomsroman!
  Lollos bokhörna, 21 december 2019

  Lo och hennes mamma har det tufft ekonomiskt och med bostad i Stockholm. När de får ett mystiskt brev med en nyckel till en betald lägenhet i den lilla orten Åtvidaberg tar de sina saker och flyttar dit. Väl där fortsätter konstiga saker att hända, vem är det som Lo och hennes nya kompis har sett på övervåningen i det gamla ödehuset?

  Det här är en bra ungdomsroman. Den väver samman vänskap och spänning i ett småkusligt mysterium. Slutet är oväntat och jag tycker verkligen om hur Emma... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra!
  Kaffeläsaren, 25 mars 2019

  Jag har läst flera böcker skrivna av Emma, jag gillar hennes sätt att skildra vardagen för barn och unga. Utan stora ord så lyckas hon fånga känslan otroligt bra. Det är samma med Det övergivna huset! Här får vi följa med Lo och hennes ensamstående mamma som har det ganska skralt ekonomiskt och tvingas lämna Stockholm för en liten ort långt därifrån. Både att komma ny till en klass och helt byta ort är nog något många barn kan känna igen sig i. All problematik det innebär fångar författaren p... Läs hela recensionen

 3. Genuina levnadsöden som berör

  I boken får vi träffa Lo som bor tillsammans med sin mamma i Stockholm. Efter att mamma har förlorat jobbet så har de hamnat i en tuff sits och förlorat lägenheten. Vart ska de ta vägen?
  Så plötsligt en dag kommer ett brev från en mystisk "R", i brevet ligger en nyckel till en lägenhet i Åtvidaberg. Hyran är betald närmaste halvåret och trots de mystiska omständigheterna väljer Lo och hennes mamma att chansa och flyttar till Åtvidaberg?
  Men vem är den hemliga välgöraren? Och vad är ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Emma Askling