Stockholm gata för gata (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2019-11-14
Upplaga
2
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Vikt
505 g
SAB
Ncaa.08
ISBN
9789174692976
Stockholm gata för gata (häftad)

Stockholm gata för gata

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-11-14
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Det här är inget mindre än en lysande Stockholmsguide. Masoliver listar över 600 gatuadresser i stan och fyller boken med kuriosa, kultur och fakta om dessa till synes anonyma portuppgångar. Allt från de väntade Lisbeth Salander-noteringarna till aha-upplevelser om husockupationer. En bok som verkligen får en att vilja utforska huvudstaden. Dessutom är boken inte bara för utsocknes turister, här finns så pass mycket nytt att också den mest inbitna 08-bon garanterat hittar nånting nytt. Högsta betyg!" Kommunalarbetaren

 

"Guideböcker kan man aldrig få för många av och det är roligt med nya vinklar... Hela innerstan är med i boken, som är föredömligt uppdelad med tydliga kartor." Eva-Karin Gyllenberg, DN

 

En osannolikt innehållsrik guide till Stockholms innerstad! Be sök brottsplatser, kända film inspelningsplatser, författarhem - allt utmärkt på kartor. I boken är gatorna är ordnade i bokstavsordning i varje stadsdel, så att du lätt kan hitta en viss gata och se vad som hänt där.

Visste du att punkbandet Sex Pistols hade en spelning i gamla Kårhuset? Eller att Lenin en tid bodde på Rörstrandsgatan? Är du nyfiken på var Milleniumfilmerna spelades in? Var Lisbeth Salander bodde? Kakelugnsmordet - var ägde det rum? Vilka platser besökte Beatles när de var här på 60-talet? Läs om Stockholmsklassiska krogar, byggnader, fängelser, avrättningsplatser - från medeltiden fram till våra dagar. Boken innehåller många citat ur stockholmsskildringar.

Författaren har ägnat flera år åt att samla och sammanställa materialet. Vissa faktauppgifter har aldrig förut publicerats. Boken kan läsas hemma eller tas med på stan för den som själv vill besöka en plats eller följa en utritad promenad. Allt finns utmärkt på kartor. Boken innehåller ett rikt bildmaterial i form av klassiska och nya filmaffischer, löpsedlar, gamla och nytagna stadsbilder, porträttbilder, bokomslag m.m.

Michael Masoliver bor i Vasastan sedan 35 år. Han arbetar med medial kommunikation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stockholm gata för gata
  2. +
  3. Alla dessa stadsvandringar i Stockholm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla dessa stadsvandringar i Stockholm av Mattias Henrikson (häftad).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »