longingforlove.se: En roman om kärlek och dejting mitt i livet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (315.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Asp
Utgivningsdatum
2022-04-11
Förlag
Ordalaget Bokförlag
ISBN
9789174694864

longingforlove.se: En roman om kärlek och dejting mitt i livet Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2022-04-11

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag njuter hejdlöst av denna begåvade debutroman om ensamhet, åtrå, dejting, feminism, Island, Stensunds folkhögskola i Sörmland, AA. Samt förnuft och känsla." Lena Kjersen Edman

"En mästare på att skildra miljöer... Utan att avslöja för mycket vill jag säga att det här är romanen för alla som någon gång tvivlat på sig själva, sina relationer och på livet och som tycker om att genom läsningens gång förföras av nya miljöer." - SVT Babels bokklubb, Inger Granberg

Var hittar man kärleken när man passerat 40 plus? Tinder? Andra nätdejtingsajter? Cecilia har förlorat tron på kärleken men är ändå inte beredd att ge upp hoppet.

- Jag valde att göra Cecilia i longingforlove.se lite arg, med kortklippta naglar och platta skor för att jag hade läst så många romaner där jag inte alls kände igen mig. Alla kvinnor klapprade runt i högklackat, bröt av sina konstgjorda naglar, shoppade dagarna i ända, kunde inte köra bil och drömde om att starta kaféer, säger Monika Thormann.

Huvudpersonen Cecilia är arg på män, inte speciellt deprimerad och hon försöker välja en man med intellektet och inte efter sina känslor.

Cecilia arbetar som bibliotekarie, älskar böcker och vill själv skriva. För att närma sig den drömmen åker hon på en skrivkurs i skärgården som leds av Ruben, en känd författare, som väcker Cecilias nyfikenhet. Bland deltagarna finns Jari, en förvuxen ungdom, och den vältränade norrmannen Eldar som båda blir dejtingaspiranter.

Kursveckan blir intensiv för Cecilia. Förvecklingar, längtan efter kärlek, åtrå, en mystisk kontakt på dejtingsidan, men även misstro mot sig själv, sin skrivförmåga och omgivningen. Hur kommer sensommarveckan och den efterföljande resan till Island att påverka resten av hennes liv?

MONIKA THORMANN är författare, frilansjournalist och lärare. Hon debuterade 2003 med kapitelboken Kristine! och har publicerat ett flertal noveller.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monika Thormann

  • Kristine!

    Monika Thormann

    Detta är en betydelsefull, lättillgänglig men också lite allvarsam berättelse om en flicka som lever, leker och går i skolan i Tyskland under andra världskriget. Fantasifulla och livliga Kristine bor på en båt i Berlin när andra världskriget börja...

  • Leva sin dröm

    Monika Thormann

    Den unga Sanja drömmer om att bli författare och när hon säger det högt blir det plötsligt mer verkligt. Men det är inte lätt att förverkliga sina drömmar - och hur ska hon lyckas med sitt mål? Om författaren: Monika Thormann är född 1958 och unde...