Branden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2022-08-18
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
207 x 152 x 20 mm
Vikt
432 g
SAB
Hcg
ISBN
9789174695175
Branden (inbunden)

Branden

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-08-18
149
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag läser väldigt mycket ungdomsböcker och blir ibland ganska blasé, men den här boken höjde sig över mängden. Bra dramatik. Trots perspektivbytena var det lätt att hålla ordning på personer och handling och jag är säker på att den kommer att fungera även för ungdomar med läsmotstånd."

Lena Wellman, barn- och ungdomsboksbibliotekarie

 

Tonåren en tid med intensiva och drabbande känslor, både hos killar och tjejer. Sebbe, Hedda och Ali går i nian och livet kretsar kring kärlek, åtrå, kompisar och skola. Sebbe fyller snart 15 år och känslorna svallar mellan honom och Hedda. De har hittat ett ödehus i skogen som har blivit deras egen plats att vara på. Och på Sebbes födelsedag har de bestämt att de ska gå hela vägen. Men innan dess kan mycket hända ...

Ali, Sebbes bästa kompis, bär på hemligheten att han är förälskad i Hedda. Vad ska han göra när han blir vittne till något som han bara inte kan hålla för sig själv? Kan han svika sin bästa vän?

Boken inleds med en brand och läsaren tas sedan tillbaka i tiden och får följa händelseförloppet fram till hur branden uppstår. Utdrag ur polisens förhör med de misstänkta löper som en röd tråd genom hela berättelsen. Branden är en kvickt skriven bok om relationer i tonåren. Modernt och med ett språk som tilltalar unga.

HANNA LANDAHL skriver med stor igenkänning med ett målande, enkelt språk och på ett ungdomligt sätt dras vi in i relationer och tonårstankar. Hanna har tidigare gett ut böcker för både vuxna och unga, bland annat Love, Love, Love för samma ålder som Branden.

Utdrag ur polisförhör med Sebastian Mörk:

Den där crossmopeden som stod vid ditt hus när vi kom, är den din?

Ja.

Men du har inget körkort va?

Är det vad vi ska prata om nu? Att jag inte har tagit moppekort ännu? Det är väl ändå inte förbjudet att äga en moppe?

Du har rätt. Vi ska inte prata om mopeden. Vi ska istället prata om festen. I ödehuset. Vilka var det egentligen som var där?

Ska jag räkna upp allihop? Det kommer ju ta hela förmiddagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Branden
  2. +
  3. Flykten från Falaise

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flykten från Falaise av John Flanagan (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Branden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin, spännande och lättläst bok

    En fin, spännande och lättläst bok som man bara vill läsa ut. Hanna Landahl beskriver karaktärerna och miljöerna på ett sätt som gör att man är i historien. Boken tar upp utmaningar man kan ha i tonåren och man vill veta mer. Även som vuxen. Väldigt händelserikt början av boken tror jag är positivt för den som har svårt att komma in i böcker.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hanna Landahl