Vad är det att åldras? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2012-09-24
Förlag
Media-Tryck
Dimensioner
214 x 147 x 14 mm
Vikt
288 g
ISBN
9789174733419
Vad är det att åldras? (inbunden)

Vad är det att åldras?

Inbunden Svenska, 2012-09-24
259
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Alla människor åldras, och den här boken handlar om äldre människors åldrande. Vad händer när kroppen åldras och förändras? Hur påverkas vardagliga händelser och situationer?

Åldrande och sjukdom uppfattas många gånger som synonymt med sjukdomar och hälsorisker. Sådana uppfattningar formar hur människor ser på att bli äldre och vad som anses vara ett hälsofrämjande aktivt pensionärsliv. Men den levda erfarenheten av att åldras handlar också om att möta vardagliga situationer på nya sätt. Självklara rutiner, ting och platser blir synliga och något som man måste reflektera över för att kunna hantera. Åldrandet gör att det som vanligtvis är dolt träder fram med ny betydelse.

Boken bygger på intervjuer med kvinnor och män mellan åttio och nittio år och diskuterar hur kulturella föreställningar och normer tillsammans med kroppsliga förändringar formar upplevelsen av åldrande och hög ålder.

Åsa Alftberg är etnolog vid Vårdalinstitutet och Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet. Detta är hennes doktorsavhandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är det att åldras?
  2. +
  3. Nätverksfamiljen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nätverksfamiljen av Margareta Bäck-Wiklund (häftad).

Köp båda 2 för 670 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Alftberg