Okända väsen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2012-01-02
Upplaga
1
Förlag
Ponto Pocket
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
Remarkable Creatures
Medarbetare
Thörnberg, Evelina (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
170 g
SAB
Hce
ISBN
9789174750379
Okända väsen (pocket)

Okända väsen

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2012-01-02

Slutsåld

Tracy Chevaliers sjätte bok utspelar sig på den engelska sydkusten. Det är tidigt 1800-tal och inom naturvetenskapen står man på tröskeln till flera viktiga upptäckter.

MARY ANNING överlever ett blixtnedslag som spädbarn och betraktas som en ovanlig flicka, kanske ämnad för någonting stort. När Mary som ung flicka upptäcker fossil av okända livsformer i klipporna nära hemmet vaknar den vetenskapliga världens intresse.
Men trots att Mary skickligare än någon annat förmår upptäcka de värdefullaste fossilen ses hon enbart som en medhjälpare till de manliga geologerna. Hon får utstå fördomar från det akademiska samfundet, elakt skvaller från sina grannar, och även smärtan i en förbjuden kärlek. Till och med naturen är ofta emot henne, med vinterstormar och laviner.
Lyckligtvis finner Mary en oväntad själsfrände i den lite retliga men intelligenta Elizabeth Philpot, en ogift, väl beställd kvinna, som också är en hängiven fossiljägare. Trots skillnaden i ålder och bakgrund upptäcker Mary och Elizabeth i sin kamp för erkännande att vänskapen är deras starkaste vapen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Okända väsen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underbar
    Ylva Katarina Öjes, 5 augusti 2015

    En underbar berättelse, vacker, välskriven och med kvinnoperspektiv...hade fått fem stjärnor av mig om den inte varit lite "långsam" till en början.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Okända väsen