Jag är Malala (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2015-02-16
Upplaga
1
Förlag
Storytel Pocket
Översättare
Johanna Svartström, Kjell Waltman, Lena Öhrström
Originaltitel
I am Malala
Medarbetare
Karlsson, Henrik (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
347 g
SAB
Lz Yousafzai, Malala
ISBN
9789174751451
Jag är Malala (storpocket)

Jag är Malala

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket Svenska, 2015-02-16

Slutsåld

Väldigt driv i historien. Den är skickligt gjord och blir aldrig ointressant Det här är en bok man måste läsa.
Magnus Utvik, Gomorron Sverige

Månadens årets? måsteläsning, om hur en person kan förändra världen.
Caroline Engvall, Metro

När talibanerna tog kontroll över Swatdalen i Pakistan vägrade en ofattbart modig flicka att låta sig tystas. Malala Yousafzai stred för alla flickors rätt till utbildning, vilket tisdagen den 9 oktober 2012 var nära att kosta henne livet. Malala var på väg hem då skolbussen stoppades av beväpnade talibaner. Hon sköts i huvudet på nära håll och det var få som trodde att hon skulle överleva. Bokens titel är svaret på den fråga talibanerna ställde då de klev på bussen: Vem är Malala?

Malala har fortsatt att arbeta för alla barns rätt till utbildning genom The Malala Fund, en välgörenhetsorganisation som investerar i lokala utbildningsprogram och stödjer personer som kämpar för rätten till utbildning runt om i världen.
I oktober 2014 tilldelades Malala Nobels Fredspris, som den yngsta pristagaren någonsin. (17 år)

Medförfattaren Christina Lamb är en av världens främsta utrikeskorrespondenter. Hon har rapporterat om Pakistan och Afghanistan sedan 1987. Hon har skrivit fem böcker och tilldelats en rad priser, bland annat det prestigefyllda Prix Bayeux för krigskorrespondenter. I dag arbetar hon åt Sunday Times.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jag är Malala. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Gripande historia som utmanar och ger hopp
    Åsa Virdi Kroik, 17 oktober 2015

    När en ung flicka som gjort sig känd genom att kritisera de muslimska talibnerna i Pakiskan och Afghanistan får nobellpriset blir jag misstänksam. Kan det bli mer politiskt korrekt och i linje med den europeiska demoniseringen av muslimer? Även om jag inte kan avfärda det skälet så låter sig inte Malala användas för att slå sitt eget folk i huvudet i denna bok. Tvärtom är detta så ovanligt som ett skildring av en politisk utveckling ur en ung kvinnas ögon - en kvinna som själv är med i skeend... Läs hela recensionen

  2. Vilken bok!
    CamillaW, 6 juli 2015

    Rekomenderar alla att läsa denna. Vilken bok! Blir så otroligt fashinerad av Malala som ung kvinna och otroligt inspirerad av hennes drivkraft att utföra det hon gör. Man får även lära sig en hel del om situationen i Pakistan och talibanernas, men även USAs, roll i det hela. Otroligt intressant. Något seg i början och kan ibland bli lite för mycket politiskt, men så fort man kommit över den tröskeln är resten otroligt gripande. Rekomenderar starkt!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Jag är Malala