Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Silfverbielke (del 1)
Antal sidor
570
Utgivningsdatum
2014-08-22
Upplaga
2
Förlag
Massolit
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
176 x 110 x 35 mm
Vikt
290 g
SAB
Hc
ISBN
9789174751864
En nästan vanlig man (pocket)

En nästan vanlig man

(74 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-08-22
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Christopher Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmiga ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer.Hans Ecker är Christophers bäste och kanske ende vän. På väg att dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen ännu längre i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet.En nästan vanlig man är den första boken i serien om psykopaten Christopher Silfverbielke.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av En nästan vanlig man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svensk American psyko
  Izabela Cleopatra Horn, 19 november 2021

  Riktigt bra bok och det bästa är att det är första delen i en serie.
  Det är en rå bok med snabb tempo utspelar sig i den svenska finansvärlden. Det är Stureplan , kokain , pengar och brudar. Som en godisbutik för ett barn. I den miljön rör sig Christofer Silfverbielke en kallsinnig psykopat .

 2. Recension
  Lotta1, 14 januari 2019

  Spännande läsning. Vill inte sluta läsa. Väldigt bra bok. Blir fast redan från början. Läste klart den väldigt snabbt.Redan börjat på nästa bok.

 3. Spännande men lite snobbig.
  Fanny Elisabeth Ekberg, 28 augusti 2018

  Det här var riktigt spännande! Få karaktärer har väckt så mycket intresse, och framför allt vrede, som Silvferbielke. Det är väldigt trovärdigt och engagerande, men jag tycker att skrivspråket drar lite åt det snobbiga hållet. Ibland känns det som om författarna försöker lite för mycket och vill skryta, men det slår tillbaka lite och låter bara töntigt. Men klart läsvärd och nu längtar jag efter fortsättningen!

 4. Verklig
  Annette Lundberg, 16 juli 2018

  Otroligt bra skriven. Ibland vet man inte om det är verklighet eller inte. Ena sekunden är Silverbielke en dröm man för att i nästa bli en best. Han är verkligen sympatisk eller???

 5. Spännande och skruvad men segstartad
  Camilla (Linköping), 9 juli 2018

  Hört mycket om serien och läste därför denna första del. Tyckte den var väldigt segstartad, det tog tid att komma in i handling och karaktärer, dvs jag fastnade inte riktigt så som man ibland kan göra. Först någonstans halvvägs in i boken tyckte jag den blev mer och mer spännande - och skruvad på ett skrämmande men ändå intressant sätt.

  Jag är inte säker på om jag kommer läsa fler delar, inte just nu iallafall men kanske i framtiden.

 6. Bokslukare
  Uffe B, 17 april 2017

  Om detta är en nästan vanlig man så undrar jag hur en ovanlig man är.
  Hela serien om Silverbjelke är värd att läsas.Börja med första delen. Sedan är det svårt att sluta.

 7. Stefan Sauk som uppläsare
  Kim, 9 november 2015

  Det lyfter boken till en teaterföreställning, även nästa bok i serien!
  Innehållet är även fängslande och utgången inte självklar.
  Rekommenderas!

 8. Obehaglig & spännande
  Evelina , 26 juli 2015

  Jag tyckte att den här boken var svår att komma in i. Det var svårt att få grepp om de olika karaktärerna. Jag tyckte även att författarna skriver alldeles för mycket om polisernas privatliv. Tror att boken hade varit mycket bättre om en del om poliserna hade tagits bort och endast riktat sig till deras arbete efter mördaren. I övrigt tyckte jag att det var en bra bok! Väldigt obehaglig story och det var spännande att följa trion. Det var så pass spännande att jag ville fortsätta läsa om Chri... Läs hela recensionen

 9. Riktigt obehaglig
  CamillaW, 7 maj 2015

  Väldigt lättläst, enkelt språk, men riktigt obehaglig story. Brukar aldrig läsa något från denna genre, jag uppskattade att det inte var allt för mkt fokus på polisernas arbete och mer huvudpersonens tankar och händelser. Man blir riktigt mörkrädd av den här boken!

 10. Otäck, rå och så spännande bok!
  Rebecca F, 14 april 2015

  Det går inte att lägga ifrån boken. Välskriven, Dan och Dag har skapat en riktig psykopat i svensk thriller. Otäck men ändå så spännande, rått, rakt på sak. Silfverbielke är en psykopat som man inte hade velat ha något att göra med i verkligheten, trots det så tar man hans parti i boken. Jag gillade honom. Galet!

 11. Ingen hit
  Karin, 8 april 2015

  Dåligt språk, massa upprepningar, känns väldigt tjatig och ingen riktig röd tråd. Halva boken hade lätt kunnat kapas bort, det hade den troligtvis vunnit mycket på. Karaktärer och dialog känns väldigt överdrivna.

 12. psykopatisk finansvalp
  Björn Goding, 20 februari 2015

  Boken berättar om vänskapen mellan tre personer med karriär och pengar. Är då allt bra? En av personerna börjar visa ett psykotisk beteende. Kvinnoförnrdring, önskan om mer pengar och att få makt. Ett farligt spel som utlöser ond bråd död. Vem är mördaren? Vem lämnar spår efter sig på mordplatser? Ska någon offras för eget begär ? En sjuk hjärna som önskar livet av alla.

 13. Spännande
  Anethe Edlund, 21 november 2014

  Rysligt bra,bra skriven han är en psykopat ut i finngerspetsarna.Lånat ut den åt en vän,som också tyckte den var bra.

 14. Kul idé, men
  Björn, 5 september 2014

  partierna med poliserna är långrandiga, rentav tråkiga.
  Med lätthet skulle boken varit kortare, mer intensiv, och
  karaktärerna saknar en hel del trovärdighet - märks främst i
  dialog och sms:ande dem emellan.

  När jag köpte boken fick jag höra att det skulle vara en svensk
  American Psycho - glöm det! Finns inte tillstymmelsen till liknelse.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av författarna