En mörderska bland oss (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2015-02-19
Upplaga
1
Förlag
Ponto Pocket
Översättare
Karin Andrae
Originaltitel
Burial Rites
Medarbetare
Enmark, Åsa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
201 g
SAB
Hce
ISBN
9789174751963
En mörderska bland oss (pocket)

En mörderska bland oss

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2015-02-19

Slutsåld

Norra Island 1829. Överfulla fängelser gör att pigan Agnes Magnúsdóttir, dödsdömd för sin medverkan i ett brutalt dubbelmord, inhyses på den avsides belägna gården Kornsà iväntan på avrättning. Rädsla och avsky gör att familjen på gården inledningsvis undviker all kontakt med Agnes. Med tiden börjar man dock inse att hon kanske inte är det kallblodiga monster som hon utmålats till. Med sin kristallklara prosa förmedlar Hannah Kent hur vi, förblindade av kärlek, kan ta irrationella, ibland ödesdigra beslut. Och hon påminner oss om hur stor skillnaden faktiskt kan vara mellan vilka vi är och hur vi uppfattas av andra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av En mörderska bland oss. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Var hon en möderska?
  Marja-Lisa Ström, 23 september 2016

  Mycket bra bok! Fin skildring av livet på den isländska landsbygden under 18-talet. Boken väver in ett människoöde som formats av fattigdom och ryktesspridning samt där kärleken utmanar ödet för den arma kvinnan. Stark bok.

 2. Sanningshistoria
  Marie Welander, 23 oktober 2015

  Otroligt intressant o tragisk historia men beundrar författarinnan som efterforskat o tänkt sig in i historien så man kan t o m känna lukter av storkok i köket o hur familjen levde. Fick sympati för huvudpersonen som tydligen fler fick men slutet oundvikligt

 3. En stackars piga
  Carin Folke, 19 maj 2015

  Boken var mycket välskriven och utspelade sig på Island vilket var lite annorlunda. Boken är klart läsvärd. Det enda som var lite främmande var alla isländska namn och platser som ibland var svåra att ta till sig. Boken kan klart vara ett underlag till diskussion inom en bokklubb eftersom bestraffningen som pigan utsätts för kan ligga till grund för åsikter då beteendet är omänskligt och idag utan förståelse.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om En mörderska bland oss