Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2015-09-18
Upplaga
1
Förlag
Massolit
Översättare
Johanna Svartström, Kjell Waltman, Lena Öhrström
Originaltitel
I Am Malala
Medarbetare
Karlsson, Henrik (red.)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
188 g
SAB
Lz Yousafzai, Malala
ISBN
9789174752229
Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna (pocket)

Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna

(42 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2015-09-18

Slutsåld

Väldigt driv i historien. Den är skickligt gjord och blir aldrig ointressant Det här är en bok man måste läsa.Magnus Utvik, Gomorron SverigeMånadens årets? måsteläsning, om hur en person kan förändra världen.Caroline Engvall, MetroNär talibanerna tog kontroll över Swatdalen i Pakistan vägrade en ofattbart modig flicka att låta sig tystas. Malala Yousafzai stred för alla flickors rätt till utbildning, vilket tisdagen den 9 oktober 2012 var nära att kosta henne livet. Malala var på väg hem då skolbussen stoppades av beväpnade talibaner. Hon sköts i huvudet på nära håll och det var få som trodde att hon skulle överleva. Bokens titel är svaret på den fråga talibanerna ställde då de klev på bussen: Vem är Malala?Malala har fortsatt att arbeta för alla barns rätt till utbildning genom The Malala Fund, en välgörenhetsorganisation som investerar i lokala utbildningsprogram och stödjer personer som kämpar för rätten till utbildning runt om i världen.I oktober 2014 tilldelades Malala Nobels Fredspris, som den yngsta pristagaren någonsin. (17 år)Medförfattaren Christina Lamb är en av världens främsta utrikeskorrespondenter. Hon har rapporterat om Pakistan och Afghanistan sedan 1987. Hon har skrivit fem böcker och tilldelats en rad priser, bland annat det prestigefyllda Prix Bayeux för krigskorrespondenter. I dag arbetar hon åt Sunday Times.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag är Malala : flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Framtida klassiker

  Denna bok och antagligen framtida klassiker har jag denna vecka läst ut.
  Boken gav mig ett bredare perspektiv och en djupare förståelse som inte vanliga nyheter gett mig. Man kan inte annat än tycka om Malala och hennes familj och beundra hennes mod. Det är otäck läsning som beskriver fasanfulla saker men Malalas och andra männinskors godhet skiner ändå igenom och ger hopp.

 2. Flickors rätt att gå i skola
  Håkan Rombe, 19 januari 2017

  Mycket berörande berättelse om en stolt kunskapstörstande flicka i en omgivning som tycker att kvinnorna ska stå hemma vid spisen. Dessutom ger boken en inblick i det pakistanska samhället som är mycket värdefull kunskap.

 3. Nyttig läsning
  Kerstin Marenius, 24 februari 2016

  Det är en intressant och nyttig bok. Här får man läsa om hennes erfarenhet om förhållandena i Pakistan före mordförsöket på Malala samt om hennes familj och släkt. Även om islam som religion.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna