Massor av pocketfynd
Historien om Leon : Schindlers yngste arbetare (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2015-08-20
Upplaga
1
Förlag
Ponto Pocket
Översättare
Carina Jansson
Originaltitel
The Boy on the Wooden Box: How the Impossible Became Possibl
Medarbetare
Danneker Engström, Cecila (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
108 g
SAB
uHc
ISBN
9789174752373
Historien om Leon : Schindlers yngste arbetare (pocket)

Historien om Leon : Schindlers yngste arbetare

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2015-08-20
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Vissa berättelser behöver hela världen läsa. Leon var bara tio år när tyskarna invaderade Polen och hans familj tvångsförflyttades till gettot i Krakow. Leons pappa fick arbete på Oskar Schindlers fabrik och lyckades övertala Schindler att låta sonen arbeta vid hans sida. Så gick det till när lille Leon blev nummer 289 på Schindlers lista den yngste någonsin, och så liten att han fick stå på en trälåda för att nå upp till maskinen han skötte. Leon, hans föräldrar och två av hans fyra syskon överlevde fasansfulla förhållanden i arbetsläger, och lyckades mirakulöst undkomma döden gång på gång. Resten av hans släktingar, liksom alla grannar i den by som han föddes i, hade inte samma tur.

Det här är den sanna berättelsen om den yngste pojken på Schindlers lista. Leon Leyson berättar sin gripande, fruktansvärda historia utan bitterhet, med egen röst och unika minnen. Han ger sin personliga bild av Oskar Schindler, mannen i nazistuniform som räddade över tusen liv. Leon Leyson flyttade till USA efter kriget och bildade familj, och talade sällan om sin bakgrund. När Spielbergs film Schindlers List gick upp på biograferna började han motvilligt berätta för en journalist. Sedan fortsatte han tala, ända tills han gick bort, dagen efter att bokmanuset var klart.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Historien om Leon : Schindlers yngste arbetare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vi får inte glömma!
    Vedhuggarn, 14 oktober 2015

    Historien tål att alltid upprepas och får inte glömmas! Då menar jag påminnelsen om den fruktansvärda förintelsen som pågick under andra världskriget. Berättelsen som förmedlas av Leon Leyson är dramatisk och fruktansvärd i all sin nakenhet och förtvivlan. Varenda detalj går rakt in i ens själ. Igenkänningsfaktorn från filmen Schindlers List är så påtaglig och äkta så man måste se om filmen för att bokens ord och handling då synliggörs! Kan bara säga, läs den! Gör det!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Historien om Leon : Schindlers yngste arb...