Profetian (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (299.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Silverörnserien (del 6)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2012-03-26
Förlag
Earbooks
ISBN
9789174830521
Profetian (ljudbok)

Profetian (ljudbok)

(5 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2012-03-26
129
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
År 45 e.kr. återvänder de romerska centurionerna Macro och Cato till Rom från Andra legionens postering i Britannien. De har anklagats för att vara inblandade i en officers död och inväntar nu den officiella utredningen. Men det är inte bara deras framtid som står på spel.

Vid den illyriska kusten lägger pirater beslag på ett antal bokrullar av avgörande betydelse för kejsarens säkerhet och för Roms framtid. Bokrullarna måste till varje pris återerövras och den kejserlige sekreteraren vänder sig nu till de båda centurionerna med ett erbjudande de inte kan tacka nej till. De ansluter sig snart till den kejserliga flotta som ger sig ut på Medelhavet för att spåra upp piraterna. Jakten tar sin början, men oddsen står inte på romarnas sida: deras motståndare är numerärt överlägsna och har dessutom blivit förvarnade om den attack som väntar. Macro och Cato står inför ett till synes omöjligt uppdrag och bara en sak är säker: om de misslyckas kommer det imperium de kämpat för under så många år säkerligen att falla.

"Profetian" är den sjätte delen i Simon Scarrows populära Silverörnserie om det romerska riket vid vår tideräknings början.

Simon Scarrow har tidigare arbetat som lärare men är idag författare på heltid. Hans stora intresse för och kunskaper om antikens värld har bidragit till äkthetskänslan i hans romaner som på ett trovärdigt sätt fångar atmosfären i det gamla Rom. Hans böcker har översatts till flera språk och bland beundrarna finns kung Abdullah av Jordanien. Med Centurion presenteras Simon Scarrow för en svensk publik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Profetian