En omöjlig död (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (343.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Malcolm Fox (del 2)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2012-04-10
Förlag
Earbooks
ISBN
9789174830569
En omöjlig död (ljudbok)

En omöjlig död (ljudbok)

(3 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2012-04-10
159
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Internutredare Malcolm Fox och hans team har skickats till den lilla skotska staden Kirkcaldy. Uppdraget är att undersöka anklagelserna mot Paul Carter, en polis som sägs ha missbrukat sin ställning och utnyttjat flera kvinnor sexuellt. Den som gjort anmälan är Carters egen farbror, en respekterad före detta polis.

Men det som borde varit ett enkelt uppdrag visar sig snart betydligt mer svårhanterligt. Under förhören med Paul Carters kollegor möts internutredarna av öppen fientlighet och illa dolda lögner. Uppdraget kompliceras ytterligare då Carters farbror hittas brutalt mördad - med ett mordvapen som inte ens borde kunna existera.

När Fox börjar utreda fallet för spåret honom bakåt i tiden. Till 1985, ett år av politisk turbulens och våldsamheter i Storbritannien. Skotska nationalistiska separatister terroriserade regeringskontoren och hotade med kidnappning och mord. Men vilket samband kan detta ha med det som nu händer i en liten oansenlig stad i Skottland? När det framkommer att Paul Carters farbror höll på att utreda ett egendomligt dödsfall som inträffade vid samma tid, anar Fox riskerna. Någon är beredd att gå mycket långt för att det förflutna ska få vila ostört.

"En omöjlig död" är andra boken om internutredare Malcolm Fox, som första gången presenterades i "Misstro". Det är en oavbrutet spännande berättelse med snabba vändningar, oförutsägbar händelseutveckling och genuint skotska miljöer..

Ian Rankin (född 1966) är idag en av världens ledande kriminalförfattare. Han har tilldelats flera tunga utmärkelser och lovprisats för sin förmåga att kombinera en medryckande intrig med en nyanserad personskildring.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En omöjlig död