Ljusets dotter (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Louise Raeder
Utgivningsdatum
2012-01-20
Upplaga
1
Förlag
Earbooks
Dimensioner
125 x 140 x 3 mm
Vikt
57 g
SAB
839.7,Hc/LC
ISBN
9789174830644
Ljusets dotter (mp3-skiva)

Ljusets dotter

(26 röster)  |  Läs 4 recensioner
Mp3-skiva Svenska, 2012-01-20

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är sent 1700-tal och Edsbergs slott i Sollentuna utanför Stockholm sjuder av liv. På ladugårdsplanen samlas drängarna och traktens torpare för att tilldelas dagens arbetsuppgifter, fiskare lägger ut sina nät på Edsvikens vatten, i köket styr kokerskan över en rad pigor och från slottets salar hörs glada röster.

I den unga Marias liv är gläden emellertid en sällsynt gäst. Hennes far, som är förman på Edsbergs, styr sin familj med järnhand och tvekar aldrig att låta knytnävarna tala. Hans brutala uppfostringsmetoder har gett Maria en höftskada och hennes haltande gång och bortkomna sätt är ständigt föremål för grymma skämt och trakasserier.

Den enda ljuspunkten i hennes liv är musiken; då Maria sluter ögonlocken och lyssnar till mäktiga kyrkorgeln eller till spelmannens sprittande musik tonar skammen, ensamheten och hjälplösheten för ett ögonblick bort. I hemlighet lär sig Maria att spela fiol och en kväll får hon av en slump möjlighet att visa de danslystna edsbergarna vad hon kan. Föga anar hon att en ny väg nu håller på att öppnas i hennes liv, en väg som ska föra henne till Stockholm och Gustav III:s hov.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ljusets dotter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En semester bok
  bonadea, 26 april 2016

  En söt historia, karaktärerna är inte riktigt trovärdiga men Elisabet Nemerts böcker är ofta harleqin lika. Ljusets dotter är en lättläst bok , en typisk semester bok som man kan läsa under en parasol på stranden, man dras in i handlingen men man glömmer den lila fort som man är klar med boken.

 2. En skildring som är mycket inlevelsefull och hur det...
  Bettan Karlsson, 15 oktober 2013

  En skildring som är mycket inlevelsefull och hur det verkligen kunde gått till. En tidsepok som jag tycker är fantastiskt intressant. Det var ju faktiskt på Bellmans tid och han figurerar ju även i boken.

 3. Högsta betyg får denna bok. Trots att det är många...
  Ingbritt Wik, 10 oktober 2013

  Högsta betyg får denna bok. Trots att det är många medspelare i handlingen är personerna lätta att hålla reda på. Fängslande och spännande läsning. Fantastiskt bra gestaltning av personer och platser. Man ser både personer, djur och platser för sig. Bra och intressant språkbruk.

 4. Eftersom jag är bekant med milön blev det extra roligt...
  Birgitta Eriksson, 9 oktober 2013

  Eftersom jag är bekant med milön blev det extra roligt att läsa boken efter som det kom fram bilder som jag kände, visserligen tidsperioden är en annan men man kände igen sig.
  Mycket trevig läsning.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Ljusets dotter