Divergent (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (248.6 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2012-10-22
Förlag
Earbooks
Översättare
Katarina Falk
ISBN
9789174831054

Divergent

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok, Svenska, 2012-10-22
108 kr
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
I Beatrice Priors dystopiska Chicago-värld är samhället uppdelat i fem fraktioner. Var och en av dem odlar en särskild dygd - Candor (de Ärliga), Abnegation (de Osjälviska), Dauntless (de Modiga), Amith (de Fridfulla) och Erudite (de Intelligenta). En viss dag varje år måste alla sextonåringar välja den fraktion de vill ingå i under resten av sina liv. För Beatrice står valet mellan att stanna med sin familj och att vara den hon verkligen är - hon kan inte få bägge delar. Så hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

Under den hårda initiation som följer döper Beatrice om sig till Tris och kämpar sida vid sida med sina medkandidater. Tillsammans måste de genomgå extrema fysiska prövningar och intensiva psykologiska simulationer, en del med förödande konsekvenser. Medan initiationen förändrar dem alla måste Tris avgöra vilka som verkligen är hennes vänner - och exakt var en romans med en lika utmanande som fascinerande kille passar in i det liv hon valt.

Men Tris har också en hemlighet, något hon varnats för att avslöja eftersom det skulle kunna innebära en livsfara. När hon upptäcker att hennes skenbart perfekta samhälle hotas att rivas upp av oro och växande konflikter får hon veta att hennes hemlighet skulle kunna rädda de människor hon älskar... Om den inte förgör henne först.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Divergent. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Beatrice Prior lever i en dystopisk värld, där...
    Bokälskaren, 21 november 2013

    Beatrice Prior lever i en dystopisk värld, där samhället är uppdelat i fem fraktioner, som var och en odlar en särskild dygd - de ärliga, de osjälviska, de tappra, de fridfulla och de intelligenta. En viss dag varje år måste alla sextonåringar genomgå ett test, för att därefter välja vilken fraktion de vill ingå i under resten av sina liv. För Beatrice står valet mellan att stanna med sin familj hos de osjälviska eller att vara den hon verkligen är - hon kan inte få bägge delar. Vid testerna ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Divergent