Storsjöodjuret (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Axberg och Jensen (del 8)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2013-04-23
Upplaga
1
Förlag
Earbooks
Medarbetare
Beckston, Carl-André (form)
Dimensioner
132 x 131 x 21 mm
Vikt
191 g
SAB
Hc
ISBN
9789174831344
Storsjöodjuret (cd-bok)

Storsjöodjuret

(13 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2013-04-23

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Extra MP3-CD medföljer!

Sommaren efter att tre ungdomar påstår sig ha sett storsjöodjuret under Frösöbron ökar antalet observationer av odjuret lavinartat. Massmedias intresse är stort och Östersunds kommun bestämmer sig för att bygga ett odjurscenter i samarbete med sin tyska vänkommun och en affärsman vid namn Max Müller. Det leder till kraftiga motsättningar med en hemlig grupp som kallar sig Jamtlands Drabanter, som ser som sin främsta uppgift att motarbeta utförsäljningen av bygden och den invandring som riskerar ta jobb och mark från lokalbefolkningen.

I Sundsvall behandlar läkaren Erik Jensen en kvinna som ramlat i vattnet efter en kväll på kasinot. När han får ett anonymt sms som säger att kvinnans fall inte var en olycka kontaktar han sin vän, kriminalkommissarien Johan Axberg, och börjar även själv att snoka i fallet.

Johan, som just påbörjat sin pappaledighet, överlåter ärendet till sina kollegor och bestämmer sig för att fortsätta njuta av sommaren med sin son. Men när en kollega vid Östersundspolisen ringer och berättar att Johans farmor hittats brutalt nedslagen i sin lägenhet, tar han med sig sin son och reser dit. Polisens teori är att hans farmor blivit rånad av en öststatsliga, men Johan gör en rad upptäckter som pekar på att hon är inblandad i något han aldrig hade kunnat drömma om.

Storsjöodjuret är Jonas Moströms åttonde bok i den framgångsrika serien om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarien Johan Axberg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Storsjöodjuret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Småidyllisk deckare som sakta rullar upp mysteriet...
    charina selahn, 3 juni 2013

    Småidyllisk deckare som sakta rullar upp mysteriet samtidigt som det skildrar olika familjers vedermödor. Ett annorlunda tema till detta mysteriet är ett extra plus.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Storsjöodjuret