Röd måne (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (307.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2013-04-30
Förlag
Earbooks
ISBN
9789174831399
Röd måne (ljudbok)

Röd måne (ljudbok)

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-04-30
149
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Häxprocesser, kärlek och maktkamp i 1600-talets Sverige

Månen lyser flammande röd den frostiga höstnatt i nådens år 1626 när läkekvinnan Ingrid Ingemarsdotter rider mot sitt hem, gården Näs nära Skokloster i Uppland. Röd måne är ett djävulstecken, ett lockrop från den onde själv som då kallar de sina till sig. När månen är röd håller man sig inomhus om man är rädd om sin själs salighet.

Plötsligt bryts tystnaden av ett spädbarns hjärtslitande gråt och vid vägkanten hittar Ingrid ett övergivet nyfött flickebarn. Flickan döps till Indra och växer upp hos Ingrid, som skänker henne all sin kunskap om växternas läkande förmåga. Men Indra har också begåvats med läkande händer, en förmåga som måste hållas hemlig. Den som har kraft att läka sjukdom har också kraft att framkalla det som är ont. Och straffet för trolldom är döden.

När häxbålen tänds över landet drar en klappjakt igång som tvingar Indra på flykt. I Röd måne får vi följa Indra och hennes kamp för de mest utsatta i det av krig och umbäranden drabbade Sverige. I Europa rasar trettioåriga kriget och Gustav II Adolf har fallit i slaget vid Lützen 1632. Den unga Kristina, jämnårig med Indra, är nu Sveriges drottning och ödet kommer att föra samman dessa båda kvinnor och för alltid förändra Indras liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Röd måne. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En härlig historisk bok
  Maria Johansson, 30 mars 2018

  Jag gillar historiska böcker, och denna bok handlar ju till viss del om häxförföljelserna. Även att den tar upp skillnaderna mellan rika och fattigas levnadsförhållanden.

  Nästan alla de böcker av Elisabet Nemert som jag läst har jag tyckt om så ta dig gärna en titt på hennes övriga böcker

 2. Överraskande bra
  Ewa Sundbäck, 3 december 2016

  I nådens år 1626 hittar läkekvinnan Ingrid ett övergivet spädbarn. Just den kvällen är månen röd och såna kvällar bör man hålla sig inne. Kvinnan ger barnet namnet Indra. Indra har en unik förmåga till inlärning och Ingrid lär henne allt hon kan om läkeväxter och örter. Indra har även helande händer. Okunnighet och vidskepelse var förhärskande då på 1600-talet när Sverige inte varit kristnat särskilt länge. Det faktum att Indra är ett hittebarn samt att hennes hår är flammande rött är tydliga... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elisabet Nemert

Bloggat om Röd måne