En annan mans grav (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (340.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
John Rebus (del 18)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2013-09-13
Förlag
Earbooks
Översättare
Ulf Gyllenhak
ISBN
9789174831474
En annan mans grav (ljudbok)

En annan mans grav (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-09-13
149
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
John Rebus är tillbaka!

John Rebus är en man som sällan håller sig till reglerna. Egentligen är han pensionerad från Edinburghpolisen, men har lyckats hålla sig kvar som civilanställd utredare på avdelningen för cold cases, där man arbetar med gamla olösta fall. Han har samarbetsproblem med sin chef, är under utredning av den egna poliskåren och har svårt att acceptera att han inte längre är anställd "på riktigt". Relationen till dottern är fortfarande sval och flaskan kanske är hans trognaste vän.

När han kontaktas av en kvinna vars dotter försvann för ett decennium sedan är han till en början oengagerad. Men något i kvinnans berättelse väcker till slut hans intresse. Det visar sig att det är flera kvinnor som saknas i samma område och att det finns många likheter mellan fallen, bland annat har någon skickat sms med mystiska bilder till de försvunna kvinnornas vänner. Utredningen växer och pressen slår upp det stort med intervjuer av de anhöriga. Rebus upptäcker att det finns krafter som inte vill att sanningen uppdagas, inte bara i den undre världen utan även bland hans kolleger.

Än en gång får vi stifta bekantskap med John Rebus. År 1987 kom den första boken om kriminalkommissarie John Rebus och Ian Rankin har låtit sin hjälte åldras i takt med böckerna.

Rankins två karaktärer, Malcolm Fox och John Rebus, i en och samma bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ian Rankin