Sälla jaktmarker och andra noveller - samt utdrag ur Fugatorium - opublicer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svenska klassiker utgivna av S
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
1999-01-01
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Wästberg, Per (red.)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
580 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789174860153
Sälla jaktmarker och andra noveller - samt utdrag ur Fugatorium - opublicer (inbunden)

Sälla jaktmarker och andra noveller - samt utdrag ur Fugatorium - opublicer

samt utdrag ur Fugatorium - opublicerade anteckningar

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 1999-01-01
125
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Lars Göransson (19191994) var en av våra märkligaste novellister och en av de minst kända. Under tio års tid gav han ut tre volymer, tystnade och försvann bokstavligen ur sikte.
Göranssons miljö är Djurgården, Stockholms skärgård, Gotland. Han är en filosofisk resonör, makaber sagoförtäljare, sinnlig naturskildrare i ett gränsland mellan tonårsuppror och resignerad mognad. Hans personer seglar från vardagsrutinen ut i det okända och själsligt riskfyllda.
Denna volym innehåller novellsamlingen Sälla jaktmarker (1949), ett par berättelser ur Evrydike (1954), en självbiografisk novell och ett urval ur Fugatorium, en hittills opublicerad samling tankar och episoder. I den utförliga introduktionen till boken analyseras Göranssons förbisedda diktning och kartläggs bakgrunden till hans gåtfulla isoloering.
Introduktion, kommentarer och ordförklaringar av akademiledamoten Per Wästberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sälla jaktmarker och andra noveller - samt utdrag ur Fugatorium - opublicer
 2. +
 3. Grotesker : opublicerade och publicerade dikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grotesker : opublicerade och publicerade dikter av Gunnar Ekelöf (häftad).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sälla jaktmarker och andra noveller - samt utdrag ur Fugatorium - opublicer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Förstår ej det fina i kråksången
  EFH, 12 januari 2020

  Köpte denna bok efter att ha läst Per Wästbergs uppskattande understreckare om Lars Göransson. Jag klarade av läsa knappt halva boken. Ingen intressant handling i novellerna och dessutom tråkigt skriven.

 2. Klart läsvärd!
  ¿August Strindberg¿, 6 januari 2020

  En fin samling kortare essäer, mestadels om händelser på Djurgården, Stockholm. Väcker många minnen från min uppväxt samt de miljöer och människor som kunde ses i Stockholm på den tiden.

Visa alla 2 recensioner

Övrig information

Lars Göransson (19191994) var en av våra märkligaste novellister och en av de minst kända. Under tio års tid gav han ut tre volymer, tystnade och försvann bokstavligen ur sikte. Göranssons miljö är Djurgården, Stockholms skärgård, Gotland. Han är en filosofisk resonör, makaber sagoförtäljare, sinnlig naturskildrare i ett gränsland mellan tonårsuppror och resignerad mognad. Hans personer seglar från vardagsrutinen ut i det okända och själsligt riskfyllda. Denna volym innehåller novellsamlingen Sälla jaktmarker (1949), ett par berättelser ur Evrydike (1954), en självbiografisk novell och ett urval ur Fugatorium, en hittills opublicerad samling tankar och episoder. I den utförliga introduktionen till boken analyseras Göranssons förbisedda diktning och kartläggs bakgrunden till hans gåtfulla isoloering. I serien Svenska Klassiker utgivna av Svenska Akademien. Introduktion, kommentarer och ordförklaringar av akademiledamoten Per Wästberg.