Herr Clerk Vår mästare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svenska klassiker utgivna av Svenska Akademien
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
1998-11-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
LINDBERGER, ÖRJAN, 1912-
Dimensioner
225 x 145 x 35 mm
Vikt
660 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789174865905
Herr Clerk Vår mästare (inbunden)

Herr Clerk Vår mästare

en gruppering

Inbunden,  Svenska, 1998-11-01
137
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Eyvind Johnson (1900 1976) var den moderna romankonstens främste banbrytare i Sverige. Några av hans viktigaste verk är "Romanen om Olof", "Krilon", "Strändernas svall" och "Hans nådes tid". Utmärkande för hans berättarkonst är en flerskiktad komposition, där realistiska och fantastiska inslag möts, kontrasterar och smälter samman till en enhet. "Herr Clerk Vår Mästare" är ursprungsversionen till den roman som utkom 1928 under titeln "Minnas".

Den vardagliga livsrytmen i en norrländsk stad rivs efter hand upp; människorna är annorlunda funtade än de och deras omgivning tror. Inte heller det Himmelrik som utgör ett komplement till det jordiska händelseförloppet är någon fridfull ort; även det är fyllt av olösta konflikter. Författaren strök själv de himmelska partierna innan han sände in manuskriptet, och på förläggarens begäran ströks också vissa fränt realistiska skildringar. Romanen publiceras nu för första gången i obeskuret skick. I serien Svenska Klassiker utgivna av Svenska Akademien. Introduktion av akademiledamoten Ulf Linde. Textetablering, kommentarer och ordförklaringar av Örjan Lindberger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Herr Clerk Vår mästare
  2. +
  3. Romanen om Olof. Se dig inte om! ; Slutspel i ungdomen (lättläst)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Romanen om Olof. Se dig inte om! ; Slutspel i u... av Eyvind Johnson (inbunden).

Köp båda 2 för 266 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eyvind Johnson

Övrig information

Eyvind Johnson (1900–1976) var den moderna romankonstens främste banbrytare i Sverige. Några av hans viktigaste verk är ”Romanen om Olof”, ”Krilon”, ”Strändernas svall” och ”Hans nådes tid”. Utmärkande för hans berättarkonst är en flerskiktad komposition, där realistiska och fantastiska inslag möts, kontrasterar och smälter samman till en enhet. ”Herr Clerk Vår Mästare” är ursprungsversionen till den roman som utkom 1928 under titeln ”Minnas”. Den vardagliga livsrytmen i en norrländsk stad rivs efter hand upp; människorna är annorlunda funtade än de och deras omgivning tror. Inte heller det Himmelrik som utgör ett komplement till det jordiska händelseförloppet är någon fridfull ort; även det är fyllt av olösta konflikter. Författaren strök själv de himmelska partierna innan han sände in manuskriptet, och på förläggarens begäran ströks också vissa fränt realistiska skildringar. Romanen publiceras nu för första gången i obeskuret skick. I serien Svenska Klassiker utgivna av Svenska Akademien. Introduktion av akademiledamoten Ulf Linde. Textetablering, kommentarer och ordförklaringar av Örjan Lindberger.