Tecken till kärlek (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2003-09-01
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Översättare
Inge Knutsson
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Tegn til kjaerlighet
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
550 g
SAB
Hdb.01=c
ISBN
9789174866919

Tecken till kärlek

Inbunden,  Svenska, 2003-09-01

Slutsåld

Berättare och huvudperson i Jan Kjærstads nya roman är den grafiska formgivaren Cecilia, en ung kvinna med en udda uppväxt och en komplicerad livsbana - till den dag hon blir råkar ut för en trafikincident och räddas av mannen som blir hennes stora kärlek. För Cecilia är det viktigt att få berätta historien om sin kärlek och att länka den till sin livshistoria. Genom berättelsen görs också små äventyrliga utlykter som illustrerar skriftens magi.Tecken till kärlek är en makalös roman fylld av en enastående assosiationsrikedom. De många kopplingarna till t ex egyptisk mytologi ger en verkan som om texten vorte illuminerad inifrån. Detta är en överdådig bok, men också en bok som vittnar om ödmjukhet och eftertanke.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Kjaerstad

Recensioner i media

»Jan kjærstads nya bok är vemodig och svår att lägga ifrån sig. På mitt språk är det högt betyg. Och A är ett vackert tecken i nästan alla typsnitt.«
- Ingrid Elam i Expressen

Övrig information

Jan Kjærstad, född 1953 i Oslo, är en av de ledande författarna i den moderna norska prosan. Han är från början utbildad teolog och debuterade med en novellsamling 1980. Han har varit redaktör för den litterära tidskriften Vinduet. Han har därefter skrivit flera stort anlagda romaner vilket gjort honom till en centralgestalt i den skandinaviska litteraturen. Han belönades med Nordiska rådets litteraturpris 2001 för romanen "Upptäckaren".