Kroppskonstnären (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2003-10-01
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Översättare
Caj Lundgren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The body artist
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Heq.01=c
ISBN
9789174866957
Kroppskonstnären (inbunden)

Kroppskonstnären

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2003-10-01

Slutsåld

Artisten Lauren Hartke lever tillsammans med den betydligt äldre filmregissören Rey Robles, som har ett brokigt förflutet, i en hyrd gammal villa vid havet på New Englandkusten. En morgon efter en till synes vanlig frukostmåltid tillsammans tar Robles bilen och kör till sin första hustrus våning på Manhattan. Han kommer inte tillbaka. Lauren stannar kvar i huset - och upptäcker att hon inte är ensam. I ett tomt rum högt upp hittar hon en egendomlig liten man. Han svarar inte på hennes frågor men talar med Reys röst, och Lauren känner igen replikerna från sina egna samtal. Gåtfullheten fångar henne - han har ännu en förmåga: han minns framtiden. Efter sin stora rundmålning av USA under 1900-talets senare hälft i boken Under jord använder Don DeLillo sig här av det lilla formatet. Hans roman är en tät och tankeväckande historia om hur vi uppfattar tiden, verkligheten och kärleken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Don Delillo

Recensioner i media

»I romanen ställer han sig och läsaren en rad frågor om kärleken, tiden och vårt sätt att uppleva verkligheten som knappast blir besvarade i slutet av varje mening, men som på varje rad lockar med löften om att det någonstans ändå finns ett svar«
- Caj Lundgren i SvD

Bloggat om Kroppskonstnären

Övrig information

Don DeLillo är född 1936 i New York. Han har ett rikt författarskap bakom sig med stora romaner. Med "Under jord" bevisade han definitivt att han tillhör Amerikas ledande författare.

1985 belönades han med National Book Award och 1992 med PEN/Faulkner Award. Han är medlem av The American Academy of Arts and Letters.