Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2003-08-01
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Forsås-Scott, Helena, Engdahl, Horace
Dimensioner
216 x 147 x 25 mm
Vikt
590 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789174867541
Pennskaftet (inbunden)

Pennskaftet

Inbunden Svenska, 2003-08-01
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Elin Wägner (1882-1949) var under första hälften av 1900-talet en av Sveriges ledande romanförfattare. Till hennes viktigaste verk hör förutom Pennskaftet romaner som Åsa-Hanna, Dialogen fortsätter och Vinden vände bladen. Elin Wägner började sin bana som journalist och drogs snart in i kampen för kvinnlig rösträtt. Det feministiska engagemanget präglar hela hennes produktion och kombineras i den unika pamfletten Väckarklocka med både pacifism och en ovanligt tidig miljömedvetenhet. Hon invaldes i Svenska Akademien 1944. Romanen Pennskaftet (1910) ger en oöverträffad inblick i arbetet för kvinnlig rösträtt. Kring Pennskaftet, den unga kvinnliga journalisten, och gruppen med rösträttsaktivister aktualiseras en rad frågor om kvinnornas situation i det dåtida samhället. Slagfärdigt och tankeväckande diskuteras här inte bara yrkesarbete och ekonomisk självständighet, politisk aktivism och social gemenskap utan också frågor som rör moral, erotik och kärlek. Introduktion av akademiledamoten Horace Engdahl. Kommentarer och ordförklaringar av Helena Forsås-Scott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pennskaftet
  2. +
  3. Presentask med fyra svenska klassiker II

De som köpt den här boken har ofta också köpt Presentask med fyra svenska klassiker II av Moa Martinson, Stig Dagerman, Elin Wägner, Agnes Von Krusenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

»Det är en levande roman, lika myllrande av liv som ett storstadskvarter.«... ...»Denna nyutgåva ger tvärtom ny livskraft åt en av våra klassiska romaner.«
- Johan Svedjedal i Dagens Nyheter

Bloggat om Pennskaftet

Övrig information

Wägner var under första hälften av 1900-talet en av våra ledande romanförfattare.