Skrifter II - En privatmans vedermödor. Rondo (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svenska klassiker utgivna av Svenska Akademien
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2000-09-01
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Holm, Birgitta, 1936-
Dimensioner
216 x 140 x 37 mm
Vikt
800 g
SAB
Hc
ISBN
9789174868920
Skrifter II - En privatmans vedermödor. Rondo (inbunden)

Skrifter II - En privatmans vedermödor. Rondo

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2000-09-01
119
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Gösta Oswald (1926-50) hör till de unga döda i litteraturen. Han drunknade utanför Gotland, bara tjugofyra år gammal. I fyrtiotalslitteraturen hade han då redan ett namn genom diktsamlingen "den andaktsfulle visslaren" och den intensiva lyriska romanen "En privatmans vedermödor". Postumt utkom den mystisk-visionära "Christinalegender "och den ofullbordade romanen "Rondo". Oswald är en av de stora språkkonstnärerna i vårt land, en stockholmsk Hölderlin eller en 1900-talets Almqvist. Språket bärs av en omedelbar musikalitet och skönhet, samtidigt som det är fyllt av ekon från förflutet och samtid. De två volymerna omfattar de fyra skönlitterära verken. Inledningen placerar Gösta Oswald i nuet och kommentarerna utreder det rika bildningsstoff som nätet av allusioner rymmer. I serien Svenska Klassiker utgivna av Svenska Akademien. Introduktion av akademiledamoten Birgitta Trotzig. Kommentarer och ordförklaringar av Birgitta Holm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skrifter II - En privatmans vedermödor. Rondo
 2. +
 3. Skrifter I - Den andaktsfulle visslaren. Christinalegender

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrifter I - Den andaktsfulle visslaren. Christ... av Gösta Oswald (inbunden).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gösta Oswald

 • Skrifter I - Den andaktsfulle visslaren. Christinalegender

  Gösta Oswald

  Gösta Oswald (1926-50) hör till de unga döda i litteraturen. Han drunknade utanför Gotland, bara tjugofyra år gammal. I fyrtiotalslitteraturen hade han då redan ett namn genom diktsamlingen "den andaktsfulle visslaren" och den intensiva lyriska ro...

 • Den andaktsfulle visslaren

  Gösta Oswald

  Gösta Oswald [1926-1950] var en svensk författare, poet och en av de stora svenska modernisterna; fyrtiotalisternas fyrtiotalist. Han debuterade 20 år gammal med diktsamlingen Den andaktsfulle visslaren , som här ges ut på N/L:s poesibibliotek, me...

Bloggat om Skrifter II - En privatmans vedermödor. R...

Övrig information

Gösta Oswald (1926-50) hör till de unga döda i litteraturen. Han drunknade utanför Gotland, bara tjugofyra år gammal. I fyrtiotalslitteraturen hade han då redan ett namn genom diktsamlingen "den andaktsfulle visslaren" och den intensiva lyriska romanen "En privatmans vedermödor". Postumt utkom den mystisk-visionära "Christinalegender" och den ofullbordade romanen "Rondo".