Hej då, vi ses i morron (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-07-27
Förlag
Modernista
Översättare
Staffan Holmgren
ISBN
9789174990362
Hej då, vi ses i morron (e-bok)

Hej då, vi ses i morron (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-07-27
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Efter att ha läst Hej då, vi ses i morgon tänkte jag: Det är alltså så här det ska göras. Jag tänkte: Om jag bara kunde gå tillbaka och skriva om varenda sak jag skrivit.« ALICE MUNRO

I staden där William Maxwell växte upp inträffade en tragedi på tjugotalet: ett mord begicks i en familj i samband med en skilsmässa. Författaren minns sig själv som liten och frågar sig varför han inte kunde ge en hjälpande hand till den stackars skolkamrat som var mördarens son.

Hej då, vi ses i morgon är en metafiktiv självbiografi, en konfrontation med förlust, ensamhet, rädsla och vänskapens tillkortakommanden, som kort efter att den kom ut 1980 belönades med The National Book Award och Willam Dean Howells medalj, samt dessutom nominerades till Pulitzerpriset.

En modern amerikansk klassiker i översättning av Staffan Holmgren, som också bidrar med ett nyskrivet efterord till utgåvan.

WILLIAM MAXWELL [1908-2000] var prosaförfattare, barnboksförfattare, essäist och inte minst skönlitterär redaktör för The New Yorker; en roll i vilken Maxwell blev legendarisk i sitt självuppoffrande arbete (redaktör för namn som Vladimir Nabokov, J. D. Salinger, Isaac Bashevis Singer och många fler). Hej då, vi ses i morgonSo Long, See You Tomorrow«, 1980] var Maxwells hyllade återkomst till romanformen efter arton år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »