Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2011-11-11
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Dimensioner
178 x 111 x 8 mm
Vikt
90 g
SAB
Hc,839.73
ISBN
9789174990461

Dag

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2011-11-11
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Björn Runeborgs roman Dag börjar stillsamt, med en ung Dag Hammarskjöld som promenerar hand i hand med sin mor i hemstaden Uppsala. Året är 1923, och den några år yngre skolkamraten Miranda betraktar intresserat det förbipasserande paret. I sin almanacka markerar hon datumet med ett ödesdigert D. Med tiden övergår den ungdomliga förälskelsen till en mystisk passion, ja, det liknar mer ett slags sjukdom. Det verkar dessutom som om fler människor i Uppsala drabbats av samma magiska besatthet. Ja, i det sug som Runeborg skapar känns det plötsligt rimligt att varje svensk skulle kunna hemfalla i samma klaustrofobiska dyrkan.

Dag är romanen i vilken det svenska nationalhelgonet Dag Hammarskjöld blir föremål för intensiva för att inte säga extrema förälskelser. För boken tilldelades Björn Runeborg Sveriges Radios romanpris 2008.

»Likt ett strängt komponerat musikstycke bygger Runeborg upp sin mäktiga roman... Dag Hammarskjöld blir livets alfa och omega. Bortom honom finns intet... Håll med om att det är en helt bisarr romanintrig!« GABRIELLA HÅKANSSON, DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dag
  2. +
  3. Ek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ek av Frida Andersson Johansson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Märklig bok
    KWF, 4 april 2023

    Gillade inte krocken mellan verklighet och fantasi. Kändes nästan lite stötande. Dessutom var inte Hammarsköld vem som helst och här får man nästan känslan av att han var en blek modersbunden vekling.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Runeborg