Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
767
Utgivningsdatum
2012-05-25
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Preis
ISBN
9789174990591
Vit jazz (e-bok)

Vit jazz E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-25

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Los Angeles 1958. Mord, misshandel, mutor och utpressning är vardag för biträdande kommissarie David Klein. Han är en maktmänniska i ett litet hörn av Helvetet. Så annonserar den federala polisen en undersökning om poliskorruption och en verklighet sipprar upp som till och med är ännu ondare än den Klein föreställt sig.

Kleins snabba, blixtlika beskrivningar är lika brutala som landskapet; en värld han själv varit med om att skapa, men som han nu skulle göra vad som helst för att undkomma levande.

Grym, nitisk och slipad till en rakbladsegg är James Ellroys prosa Vit jazz, som av många framhållits som hans absoluta mästerverk.

JAMES ELLROY föddes 1948. När han var tio år gammal blev hans mamma brutalt mördad, ett mord som aldrig uppklarats, och som haft en avgörande betydelse för Ellroys liv och författarskap. Han debuterade med Browns rekviem [1981], och har sedan dess skrivit en lång rad historiska romaner som revolutionerat kriminalromangenren. Några av dem har blivit storfilmer i Hollywood, såsom L.A. konfidentiellt från 1990 och Den svarta dahlian från 1987.

»Vit jazz får alla andra kriminalromaner att likna barnböcker.«
SAN FRANCISCO EXAMINER

»Omöjlig att lägga ifrån sig... En författare som bryter mot alla regler. En kamikazepilot i kollisionskurs med helvetet. Pennan rör sig i vansinne över sidorna.«
THE NEWS & OBSERVER

»Ellroys bästa.«
THE DENVER POST
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av James Ellroy