Nigellas kök : fler recept från hemmets hjärta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2012-05-26
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Per Hasselqvist, Jan Holmström
Originaltitel
Kitchen - Recipes From the Heart of the Home
Medarbetare
Hildebrand, Caz (form) / Parsons, Lis (foto)
Dimensioner
251 x 197 x 25 mm
Vikt
1140 g
SAB
Qcaa,641.8
ISBN
9789174990713
Nigellas kök : fler recept från hemmets hjärta (inbunden)

Nigellas kök : fler recept från hemmets hjärta

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-05-26
152
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Nigellas kök är en praktisk och engagerande kokbok full av riktig må-bra-mat. Hemtrevliga men alltid förföriska recept, nostalgiska men med moderna vinklingar vare sig det handlar om lätt exotiska snabbrecept för vardagsjäktet, mer makligt långsamma rätter till helgen eller oemotståndliga bakverk och efterrätter.

Här finns en samling nya aptitretande recept: från Ugnsstekta anklår till Musslor med chorizo, från Grekiska lammkotletter med citron och potatis till Banoffee-cheesecake. Nigella radar dessutom upp sina måsten vad gäller köksutrustning och magiska standby-ingredienser (och, lika viktigt, vad man faktiskt inte behöver). En rad köksbryderier reds ut: Vad kan man laga för middag åt barnen i veckorna? Hur svänger man ihop en måltid åt vänner på ett par ögonblick? Vad kan man bjuda gäster på i mat- och drinkväg om man inte vill laga en hel middag?

Men mest av allt påminner Nigella om hur mycket njutning det finns i riktig mat och i att återerövra kökets traditionella rytmer. Till den betryggande pulsen av hemmets hjärta lagar hon en samling enkla, utsökta recept som gör livet lite mindre komplicerat.

Nigellas kök - Fler recept från hemmets hjärta innehåller en lång rad nya och inspirerande recept, varav drygt en tredjedel är i express-stil och tar mindre än en halvtimme att tillaga. Boken är rikt illustrerad med över 300 färgbilder, och är den andra av två böcker på temat Nigellas kök.

»Nigellas kök påminner oss om de njutningar som står att finna i husets varmaste rum.« THE GAZETTE

»Vare sig du ska laga mat åt familjen eller åt gäster kommer du att hitta gott om alternativ här som är både lättlagade och en fest för ögonen.« LIBRARY JOURNAL
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Nigellas kök : fler recept från hemmets hjärta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nigella återanvänder, men utvecklar på samma gång
  Aidaho, 27 april 2015

  En redig pjäs som blivit delad i två delar i svensk utgivning. Läsaren kan därför plötsligt stå med bara hälften av hela receptet i ena boken.. Men som vanligt med Nigella kan det bli en hit eller så nåt halvdant.

 2. Nigella är the Queen i köket, jag har alla hennes...
  Åsa, 21 maj 2013

  Nigella är the Queen i köket, jag har alla hennes kokböcker som är översatta till Svenska. Nigella kan man lita på, hon leverererar. Alla hennes kokböcker är fantastiska, lättsamma och väldigt inspirerande.

 3. En fortsättning på det vinnande konceptet från den...
  Nikolina, 1 maj 2013

  En fortsättning på det vinnande konceptet från den första, "Nigellas kök: fler recept från hemmets hjärta" innehåller alla de saker en kokbok ska innehålla. Inte så mycket för vegetarianen kanske men några guldkorn finns både i denna och i föregångaren.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nigella Lawson