Världskrig Z : en muntlig historik över zombiekriget (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2012-08-17
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Niklas Darke
Originaltitel
World War Z: An Oral History of the Zombie War
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
180 x 111 x 20 mm
Vikt
350 g
SAB
Hce
ISBN
9789174990973
Världskrig Z : en muntlig historik över zombiekriget (pocket)

Världskrig Z : en muntlig historik över zombiekriget

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-08-17
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
För bara tio år sedan hade Zombiekriget varit nära att utplåna hela mänskligheten.
En namnlös författare, driven av behovet att bevara de överlevandes erfarenheter från de apokalyptiska åren, bestämde sig för att resa över USA och resten av världen.
Världskrig Z består av hans intervjuer med de människor han mött: smugglare och militärer som varit aktivt involverade i kampen, men också vanliga civila som en gång stått ansikte mot ansikte med den här tidens levande - eller snarare odöda - helvete.
Vittnesmålen sträcker sig från den ökända byn Nya Dachang i Förenade Kinesiska Federationen, där pandemispåret tog sin början med tolvårige »Patient Noll«, via de namnlösa skogar i norr där otaliga människor sökte tillflykt i kylan, till ett Sydafrika där Redekerplanen ingav mänskligheten hopp - till ett outsägligt pris.

MAX BROOKS föddes i New York 1972. Världskrig Z har nu sålt i över en miljon exemplar världen över. Filmatiseringen med Brad Pitt i huvudrollen går upp på bio sommaren 2013.

»De enkelspåriga odöda är en perfekt grogrund för, inte bara en satir över vårt konsumtionsinriktade samhälle utan även som en förruttnad spegelbild av vad vi människor egentligen är.« DAGENSBOK.COM (Världskrig Z vald till 2011 års näst bästa skönlitterära bok)

»Världskrig Z kan vara det bästa som skrivits i genren. Ska du bara läsa en zombieroman i ditt liv ska du läsa Världskrig Z.« BOKFETISHIST.SE

»Liksom George Romeros Dead-trilogi är Världskrig Z en milstolpe i zombiemytologin.« BOOKLIST

»Tänk Mad Max möter The Hot Zone... Apocalypse Now i pandemi-stil. Läskigt och fängslande.« USA TODAY
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Världskrig Z : en muntlig historik över zombiekriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inte alls vad jag väntat mig. Trista...
    Charlotte, 31 oktober 2013

    Inte alls vad jag väntat mig. Trista krigsbeskrivningar utan känsla, skapade ingen känsla av obehag eller spänning. Gillar böcker, filmer och tv-serier om zombies men det här var bara trist.

  2. Världskrig Z
    Bokälskaren, 2 oktober 2012

    Boken tar sitt ursprung strax efter det stora Zombiekriget, som varit mycket nära att förgöra mänskligheten. "Författaren" intervjuar överlevare; militärer och andra aktivister såväl som "vanliga" civilia, som mött zombierna och drabbats av deras framfart. Sakta får man som läsare en bild av krigets fasor, med detta helt nya hot. Man får följa med ner i krigets allra värsta mörker, för att slutligen komma upp igen, nya barn föds och växer upp; mänskligheten börjar känna nytt hopp, även om zom... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Max Brooks