Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2013-08-25
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
195 x 160 x 17 mm
Vikt
340 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789174991062
Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig (inbunden)

Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig

(46 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-08-25
332
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Bodil Malmsten har med sina diktsamlingar och romaner blivit en av våra mest folkkära författare. De fyra första av hennes loggböcker, där hon skriver om och vidareutvecklar material från sin blogg, www.finistere.se, har sammanlagt sålt i över 250.000 exemplar i inbundet och pocket.

Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig är uppföljaren till den kritikerhyllade Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag, och är den efterlängtade femte boken i serien. Sedan den förra loggboken har Bodil Malmsten även rönt stora publik- och kritikerframgångar med sin bok om läsandets och skrivandets konst, Så gör jag: Konsten att skriva.

Några pressröster om Bodil Malmstens förra loggbok, »Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag«:

»Jag måste utfärda en allvarlig varning: Bodil Malmstens loggböcker är kraftigt beroendeframkallande!« CRISTER ENANDER, GEFLE DAGBLAD

»Den Bodil Malmsten vi möter i hennes nya bok är en ensam människa, stolt, sårbar och skarp som en sågklinga.« ÅKE LEIJONHUFVUD, SYDSVENSKAN

»Bodil Malmsten ställer skisskonsten i precisionens tjänst. Bloggandet övergår omärkligt i avancerad essäistik och sårbart blottande av allmänmänsklig svaghet.« AASE BERG, DAGENS NYHETER
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. I Sverige igen
  judit wagner, 3 april 2014

  Så har Bodil kommit tillbaka till sin ursprung. Som vanligt, fängslas jag av hennes förmåga att beskriva små händelser som egentligen är livets stora.

 2. Efterlängtad Bodilbok
  Gunilla Brufelt Hallberg, 13 februari 2014

  Som vanligt ger Bodil Malmsten en nutida reflektion av vårt samhälle i både stort och smått. Hon lyckas att med korta texter pricka in vår samtid och sina funderingar. Läsvärd!

 3. Bodil Malmsten är kvick, medveten och rolig. Man...
  Rosetta, 19 januari 2014

  Bodil Malmsten är kvick, medveten och rolig. Man skrattar och tänker samtidigt att det ligger mycket i vad hon skriver. Lagom tunnelbanebok med korta, lättlästa stycken!

 4. Njutbart med ibland en härligt vass ologisk logik. Man...
  Lena Axelsson, 6 januari 2014

  Njutbart med ibland en härligt vass ologisk logik. Man får en inre känsla av närvaro i miljöer och tankegångar, en känsla av delaktighet. Bodil Malmsten delar med sig av nyktra och klarsynta bilder av livets motsägelser.

 5. Bodil Malmsten har flyttat hem till Stockholm och i...
  Mattias Ljungberg, 19 september 2013

  Bodil Malmsten har flyttat hem till Stockholm och i denna bok hittat sin bostad där i hon betraktar världen och skriver ner sina politiska och kulturella åskådningar.

 6. Bodil Malmsten broderar med sitt träffsäkra språk,...
  Hans Jacobsson, 16 september 2013

  Bodil Malmsten broderar med sitt träffsäkra språk, fyllt med humor, värme och mänsklig svaghet. Den senaste boken är väl värd att läsas.

 7. Gnällig beskrivning över det svenska samhället. Den...
  Nils-Gullmar Nilsson (Kullavik), 16 september 2013

  Gnällig beskrivning över det svenska samhället. Den skiljer sig mycket ifrån "Finistère-boken". Vi är själva medvetna om vårt lands svårigheter och vill inte ha dem uppställda framför näsan.

 8. Bodil Malmsten skriver det många av oss tänker och...
  Inkan© , 10 september 2013

  Bodil Malmsten skriver det många av oss tänker och känner - skillnaden är att hon kan formulera det. Och på ett sätt som får mig både att le och tänka efter. Och hon får mig att tänka på friskt källvatten.

 9. Som alltid, Bodil är bäst! Hon sätter ord på allt jag...
  solan, 28 augusti 2013

  Som alltid, Bodil är bäst!
  Hon sätter ord på allt jag själv inte riktigt hinner tänka, gör vardagen och tillvaron synlig; får mig att stanna upp och hitta riktningen i livet igen!
  Tack!!

 10. This may be the best book in the series of Bodil...
  Niklas Pivic, 28 augusti 2013

  This may be the best book in the series of Bodil Malmstens log books, which mostly consists of texts and pictures from her blog. This book is the last in this series.
  This book delves into Bodils anger at the Swedish state, at people for not being angry with the state, loss, grief, materialism, insight, sadness, homelessness and not being homeless, The Sopranos, her own writing Its a ragbag of great stuff.
  Bodil may be the best Swedish author alive. When shes dead, she may be the best Swedish author, dead or alive.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Bodil Malmsten