Den nya världsfotbollen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1097
Utgivningsdatum
2012-11-06
Förlag
Modernista
ISBN
9789174991710
Den nya världsfotbollen (e-bok)

Den nya världsfotbollen (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-11-06
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sedan början av 2000-talet har sportjournalisten Erik Niva rest runt i en fotbollsvärld som inte längre ser ut som den brukade göra. Världen globaliseras, fotbollen kommersialiseras. Niva har följt en av vår tids allra största populärkulturella ikoner, från Kunming i öster till Los Angeles i väster. Han har intervjuat pampar och tonårsmiljardärer, men också ungdomstränare, stjärnornas barndomsgrannar och en lång rad mer medieskygga profiler. Niva har sett fotbollen starta ett krig på Balkan, överleva ett på Nordirland och stoppa ett i Elfenbenskusten.
Hans två första böcker är den perspektivrikaste porträtt- och reportagesamling om den moderna fotbollen. Och hur många vi än trycker av dessa titlar så tar de slut. Nu erbjuder vi en ny design. Köp böckerna separat eller i en vacker box.

Den nya världsfotbollen [2008] är en världsresa bland svenska taktiktavlor, engelska tabloider, brasilianska barnfenomen, kinesiska tobaksarbetare, ryska oligarker, bosniska farbröder, rumänska romer, ivorianska elefanter, iranska ayatollor, ukrainska revolutionärer, italienska maffiosos, tyska motståndsmän, nordirländska Nobelpristagare, grekiska huliganer och flyktingar från Kosovo.

Liven längs linjen [2010] skildrar på nära håll människorna som lever inuti den väldiga teater som är världsfotbollen i dag. Boken innehåller unika möten med bland andra Lionel Messi, Ronaldinho, Zlatan Ibrahimovi, Steven Gerrard, Didier Drogba, Kaka och Pep Guardiola. Men också talanger på väg, de som inte orkat ända fram, superstjärnor som brunnit och slocknat, profiler som spårat ur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den nya världsfotbollen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fördomsfull men ändå godkänd
    Westaux, 28 juli 2014

    Erik Niva blandar och ger verkligen i "Den nya världsfotbollen". Många berättelser är fascinerande men mynnar tyvärr ut i Nivas eget supporterskap. Älskar man engelsk fotboll blint är detta en perfekt bok för den som inte vill ha sin världsbild störd. Hatar man dessutom italiensk blir det bara bättre. Kapitlet om just den italienska fotbollen är oerhört enkelspårig och fördomsfull, och trots att jag är neutral i frågan kunde jag inte annat än skratta lite åt Nivas naiva framställning.
    Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Niva Erik