Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1097
Utgivningsdatum
2012-11-06
Förlag
Modernista
ISBN
9789174991710
Den nya världsfotbollen (e-bok)

Den nya världsfotbollen E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-11-06

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Jag kan inte komma på någon bättre läsning mellan matcherna än Erik Niva.« Patrik Svensson, Sydsvenskan

»Årets sportbok.« Svenska Dagbladet

»Erik Nivas texter om Ronaldinhos försvunna skratt, Lionel Messis nya skokontrakt och allt annat i nya boken är nog bland det bästa som skrivits om en tillväxtsektor fylld av konflikter och glädje.« Göteborgs-Posten

Fotbollen har alltid varit en extremt känslig samhällsbarometer. Under ett antal år har sportjournalisten Erik Niva rest runt i en ny fotbollsvärld. Han har rullat i väg en boll, följt den genom 170 städer i 40 länder och intervjuat pampar och tonårsmiljonärer.
Den nya världsfotbollen mäter trycket i en värld där avståndet mellan de som har allt och de som inte har någonting alls ständigt växer, både på gatorna och i serietabellerna.

ERIK NIVA [f. 1978] är en svensk sportjournalist på Sportbladet och Viasat Fotboll. Niva har tilldelats Svenska Fans stora läsarpris Guldskölden 29 gånger (Årets sportjournalist, Årets fotbollsjournalist, Årets krönikör, Årets expert, Årets sportblogg & Årets sportbok), vunnit Publicistklubbens pris Guldpennan och blivit utsedd till Årets sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm.

»Rekommenderas till den som är intresserad av fotboll och dess relation till samhällsfrågor.« Litteraturvetare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den nya världsfotbollen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fördomsfull men ändå godkänd
  Westaux, 28 juli 2014

  Erik Niva blandar och ger verkligen i "Den nya världsfotbollen". Många berättelser är fascinerande men mynnar tyvärr ut i Nivas eget supporterskap. Älskar man engelsk fotboll blint är detta en perfekt bok för den som inte vill ha sin världsbild störd. Hatar man dessutom italiensk blir det bara bättre. Kapitlet om just den italienska fotbollen är oerhört enkelspårig och fördomsfull, och trots att jag är neutral i frågan kunde jag inte annat än skratta lite åt Nivas naiva framställning.
  Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Niva Erik

 • En klubb som har förlorat sin stad

  Niva Erik

  En klubb som har förlorat sin stad av Erik Niva. ERIK NIVA [f. 1978] är en svensk sportjournalist på¿ Sportbladet ¿och¿ Viasat Fotboll . Niva har tilldelats Svenska Fans stora läsarpris¿ Guldskölden ¿25 gånger (Årets sportjournalist, Årets fotboll...