Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2013-01-31
Förlag
Modernista
Medarbetare
Tommie X (förf.) / Our Legacy (förf.) / Adolfsson, Sophie (förf.) / Ekman, Kajsa Ekis (förf.) / Bertchtold, Elisabeth (förf.) / De Vahl, Erik (förf.) / Gnucci (förf.) / Chahboun, Naima (förf.) / von Hausswolff, Annika (förf.) / Ericson, Sara-Vide (förf.) / Berg, Aase (förf.) / von Hausswolff, Anna (
Dimensioner
298 x 210 x 15 mm
Vikt
667 g
SAB
Ls
ISBN
9789174991758
DIY (inbunden)

DIY

Inbunden Svenska, 2013-01-31
592
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
DIY. Do It Yourself. Gör det själv. Ett subkulturellt uttryck som andas punk och sjuttiotal. Men i själva verket är DIY en politik utan slutdatum. Den hörs fortfarande i basgångar tunga som hangarfartyg, i dikter som är redo för slagsmål, och den löper genom trådarna i en perfekt T-shirt.
I DIY berättar gräddan av Sveriges nya generation kulturutövare för Kristofer Andersson om vad som driver dem och varför de fortsätter att göra det de gör. Hundra personer musiker, fotografer, modeskapare, konstnärer, poeter beväpnade med kassettband, tyger och piratkopierade dataprogram.
DIY är en hyllning till en kultur som vibrerar av liv. För det är så här: Sverige sjuder av motkultur. En motkultur som inte vill det duktiga och tillrättalagda. Som i väntan på den fasta anställning som aldrig kommer skapar sin egen verklighet. På egna villkor.

Fotografen ARVIDA BYSTRÖM om att bryta mot normer, om kroppsbehåring och retuscherade bilder.
Musikern KARIN DREIJER ANDERSSON om hur det fortfarande är »samma skit som vänds ut och in: patriarkatet, kapitalismen, liberalismen och individualismen«.
Poeten AASE BERG om att växa upp i en familj utan kulturellt kapital, hatet mot samhället och våldsamma läsupplevelser.
Producenten, chefredaktören och gaymorsan PETTER WALLENBERG om ilskan från uppväxten och om nödvändigheten i det alternativa familjeskapandet.
Popduon REBECCA & FIONA om att bredda bilden av att vara vänster, om att vara ett inverterat Ace of Base och om behovet av att ha en åsikt.

DIY innehåller också intervjuer med Anastasia Ax, Tommie X, Our Legacy, Kajsa Ekis Ekman, Häpna, Anna Hallberg, Pontus Lundqvist, Liv Strömquist, Erik De Vahl, Gisela Schink, Emotion, Lyra Ekström Lindbäck, Drop Out Orchestra, Min Stora Sorg, Kornel Kovacs, Gnucci, Fasaan Recordings och ett sextiotal andra.

Boken är rikt illustrerad med över 400 färgbilder som de medverkande själva bidragit med självporträtt, arbetsmiljöer, konstverk, betydelsefulla platser och föremål, skiv- och bokomslag och formgiven av Lars Sundh.

KRISTOFER ANDERSSON, född 1984 och uppväxt i Akalla utanför Stockholm, har skrivit om musik, mode, konst och litteratur sedan 2005. Han är i dag chefredaktör för bon.se och redaktionschef för tidningen Bon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. DIY
  2. +
  3. Kalender för förskolan 2021/2022

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalender för förskolan 2021/2022 (spiral).

Köp båda 2 för 721 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna