Så talade Zarathustra : en bok för alla & ingen (inbunden) Så talade Zarathustra : en bok för alla & ingen
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2019-03-29
Förlag
Modernista
Översättare
Tage Thiel
Originaltitel
Also sprach Zarathustra
Dimensioner
215 x 145 x 21 mm
Vikt
492 g
SAB
D
ISBN
9789174992052
Så talade Zarathustra : en bok för alla & ingen (inbunden)

Så talade Zarathustra : en bok för alla & ingen

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-03-29
99 189 Du sparar 90 kr!
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En av det moderna tänkandets mest inflytelserika filosofer

1900-talet började vid ett pyramidformat stenblock nära sjön Silvaplanersee i de schweiziska alperna på 1880-talet. Det var där Friedrich Nietzsche fick den grundläggande idén till Så talade Zarathustra. Profet Zarathustra har kommit till människorna för att deklarera Guds död, men också förkunna vad som måste ersätta religionen: Övermänniskan. Nutidens människa måste göra upp med sina illusioner och sina förljugna moralbegrepp, kasta sina fördomar om sig själv övervinna sig själv.
Med en stil som lånar drag av Gamla Testamentet och andra antika texter, siktade Nietzsche på en tillräcklig höjd i språket för att kunna bejaka sin mest utmanande tanke, idén om »den eviga återkomsten«. Så talade Zarathustra [Also sprach Zarathustra, 1883-1885] är en av den västerländska filosofins mest klassiska och mest omstridda skrifter. Andra filosofer hade deklarerat »Guds död« före Nietzsche. Men ingen så misstänksamt, ingen så fokuserat på konsekvenserna av utsagan. I översättning av Tage Thiel.

FRIEDRICH NIETZSCHE [1844-1900], född i Rücken vid Lützen, dåvarande Preussen, är en de mest betydelsefulla filosoferna för vår tid, inspiratör till en lång rad tänkare inom såväl exempelvis psykoanalys som filosofi. Existentialismen, poststrukturalismen och postmodernismen är inriktningar inom filosofin med starka kopplingar till Nietzsche. Som en av den moderna tyska litteraturens stora prosaister har Nietzsches inflytande varit mycket stort på litteraturen och konsten.

»Den nivå av självinsikt som Friedrich Nietzsche uppnådde har ingen annan människa uppnått och ingen annan lär göra det heller.« Sigmund Freud
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så talade Zarathustra : en bok för alla & ingen
  2. +
  3. Den glada vetenskapen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den glada vetenskapen av Friedrich Nietzsche (häftad).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så talade Zarathustra : en bok för alla & ingen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dålig översättning
    Victor, 8 juni 2021

    Görs flera underliga val av svenska ord och uttryck, till och med när den svenska motsvarigheten är väldigt lik den tyska. För att ge ett konkret exempel så översätts följande "Ich überwand mich, den Leidenden, ich trug meine eigne Asche zu Berge, eine hellere Flamme erfand ich mir." till "Jag övervann mig i mitt lidande. Jag bar min egen aska till fjälls, en klarare flamma kom för mig."

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Friedrich Nietzsche