Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker (del 14)
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2012-05-25
Förlag
Modernista
ISBN
9789174992106

De gyllene frukterna E-bok

E-bok,  Svenska, 2012-05-25

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nathalie Sarrautes De gyllene frukterna är en av den franska nya romanens självklara klassiker. Med stor skärpa reflekteras här hur vi skapar oss själva och varandra i språkets omdömesmaskineri.

»Sarraute försökte i sina verk ge namn åt de ordlösa, oroande ögonblick som finns utanför språkets räckvidd. Men letandet efter det ordlösa är ju också ett Sisyfosuppdrag, eftersom det sker på språkets villkor. I samma ögonblick som en känsla tämjts och fått sin benämning (till exempel "skam") har den redan förlorat sin egenart, sin individuella, oroande natur. Denna svårighet - spänningen mellan språkets skapande och förstörande krafter - är utgångspunkten för hela Sarrautes produktion.« (Ur Laura Lindstedts förord)

NATHALIE SARRAUTE [1900 - 1999] brukar räknas till den franska nya romanens förgrundsfigurer, men liknar egentligen inte någon annan författare från samma tid. Hon eftersträvade, med sina egna ord, en litterär text »lika anonym som blod«, för att kunna skriva fram »det osagda«; locka förträngda sanningar till tals. För De gyllene frukterna tilldelades hon det prestigefyllda Prix international de littérature 1963.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nathalie Sarraute