Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
913
Utgivningsdatum
2012-11-05
Förlag
Modernista
Översättare
Ulla Danielsson
ISBN
9789174992267
Mörka platser (e-bok)

Mörka platser (e-bok)

(21 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-11-05
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Av författaren till världssuccén Gone Girl
»Höstens absolut bästa deckare!« YUKIKO DUKE, SVT
»Jag läser fast jag borde sova och när jag läst klart kan jag inte somna.« HELSINGBORGS DAGBLAD

Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla gård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde - och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.
Tjugofem år senare spårar en grupp privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby ser en chans att tjäna en hacka på sin tragedi. Mot en summa pengar tar hon kontakt med de som var involverade den där gången. Kanske ska det visa sig att hennes vittnesmål inte var så vattentätt trots allt.
Libbys efterforskningar tar henne från sjaskiga strippklubbar i Missouri till övergivna turiststäder i Oklahoma, och undan för undan börjar den ohyggliga sanningen uppdagas.
Libby är tillbaka där hon började och där hon egentligen alltid varit: På flykt från verkligheten. På flykt från en mördare.

»En deckare som inte liknar något annat, med en antihjältinna av en sort du aldrig mött förut.« MATS STRANDBERG, författare till Cirkeln, Eld och Nyckeln

»Mörka platser är till och med bättre än Gillian Flynns prisbelönta debut.« THE GUARDIAN

GILLIAN FLYNN är en av världens just nu mest hyllade kriminalförfattare. Hennes Gone Girl har sålt i över 6 miljoner exemplar och översatts till ett fyrtiotal språk. Hennes andra roman, Mörka platser [Dark Places] fick även den lysande kritik och utnämndes bland annat av Yukiko Duke i SVT:s Gomorron Sverige till »Höstens absolut bästa deckare« med betyget »en klar 5:a«. Filmversionen av Mörka platser med bland annat Charlize Theron och Chloë Grace Moretz i rollerna går upp på bio våren 2015.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »