Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
589
Utgivningsdatum
2018-10-01
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Preis
ISBN
9789174992274
Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet (e-bok)

Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-10-01

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»En stor, virtuos, vågad, manodepressiv stuvning till bok.« | The New York Times

När Dave Eggers var 21 år gammal dog båda hans föräldrar i cancer, med bara några veckors mellanrum. Han tvingades ta hand om sin lillebror »Toph«, som då bara var åtta år gammal. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet är den gripande - och samtidigt på tusen sätt uppsluppna - berättelsen om de båda brödernas liv efter att de i ett slag blivit föräldralösa. Om hur de flyttar från östkusten till västkusten i USA och där startar ett nytt liv.

Dave Eggers debutbok hör till århundradets hittills mest framgångsrika. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet [2000] blev en litterär sensation när den kom och betraktas i dag som en modern klassiker.

I svensk översättning av Thomas Preis.

DAVE EGGERS, född 1970 i Boston och uppvuxen i Lake Forest, Illinois är en amerikansk författare, förläggare och redaktör. 1998 startade han McSweeney?s, då som litterär tidskrift, ett projekt som sedan vuxit till ett stort, alternativt bokförlag, baserat i San Francisco. Utöver böcker ger förlaget ut flera månadsmagasin och driver skrivarskolor. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet [A Heartbreaking Work of Staggering Genius, 2000] var Eggers debutbok, som låg etta på New York Times bestseller-lista, nominerades till Pulitzer-priset i kategorin General Non-Fiction, samt utnämndes till årets bästa bok i Time Magazine. 2010 placerade Time boken på plats 12 i listan över decenniets 100 bästa böcker.

»En fullkomligt obönhörlig bok. Otroligt gripande.« | David Foster Wallace

»Dave Eggers frambesvärjer ungdomens trasiga skönhet som en ung Bob Dylan, skummande av ursinne. Hans bok är ett både komiskt och rörande vittnesmål som överskrider formens gränser.« | The Washington Post
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »