Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Divergent (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2012-10-30
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
Divergent
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 160 x 30 mm
Vikt
530 g
SAB
uHce
ISBN
9789174992311

Divergent

(32 röster)  |   Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-10-30
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Vald till »Årets favoritbok alla kategorier« och »Årets ungdomsbok inom Fantasy & Science fiction« 2011 av Goodreads!

Utnämnd till »Årets favoritbok« 2011 av The Young Adult Library Services Association, en underavdelning till The American Library Association.


»Divergent är fullkomligt beroendeframkallande.« USA TODAY

»Ni som inte läst den än, vad väntar ni på? Betyg: 10 av 10.« | BOKTYCKE

I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.
Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.
Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

VERONICA ROTH föddes 1988 i en förort till Chicago. Medan hon studerade på universitetet började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi Divergent, Insurgent och Allegiant succéböckerna som hittills har sålt i över 32 miljoner exemplar världen över! Våren 2014 hade film versionen av Divergent, med bland annat Shailene Woodley och Kate Winslet i rol lerna, premiär. Uppföljaren Insurgent gick upp på svenska bio grafer 20 mars 2015.

»En berättelse om svek, romantik, krig och om att välja. Om du gillade Hungerspelen kommer du att älska Divergent. Den har precis rätt mängd spänning för att man hela tiden ska vilja ha mer.« THE GUARDIAN

»Divergent är en otroligt spännande bok, men samtidigt har Veronica Roth lyckats få med både kärlek, vänskap och en del existentiella frågor. Jag är fullständigt fast från första sidan.« BOK-TOKIG

»Divergent är effektivt berättad, i episoder som raskt avlöser varandra. Atmosfären är mer än lite otäck, och det är upplagt för en lika laddad fortsättning.« BJÖRN KOHLSTRÖM, BERNUR

»En riktig bladvändare. När jag satte mig ned för att läsa Divergent kunde jag inte lägga den från mig förrän sista sidan var läst någon gång framåt småtimmarna.« SKÅNSKA DAGBLADET

»Rekommenderas starkt, en helt fantastisk bok!« DRIZZLE AND HURRICANE

»Totalt sträckläsningsframkallande.« BOKSTÄVLARNA
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Divergent
 2. +
 3. Insurgent

De som köpt den här boken har ofta också köpt Insurgent av Veronica Roth (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Divergent. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande läsning
  mojo, 12 april 2021

  Jag kunde knappt släppa ifrån mig boken så jag sträckläste den då den var så spännande. Rekommenderar den varmt både till vuxna läsare och ungdomar som gillar denna genre, dystopi.

 2. Äntligen en välskriven ungdomsbok!
  Claudia, 23 april 2015

  Jag har läst en del ungdomsböcker fastän jag är 40+ och irriterat mig på dåligt språk, krystade dialoger och karaktärer. Men Veronica Roth skriver bra och karaktärerna känns äkta. Dialogerna är flytande och känns rätt. Man kommer snabbt in i boken och fängslas av Beatrice öde och utmaningar. Jag gillar att det inte går att förutse vad som händer, och det utvecklar sig överraskande.
  Innan jag läste Divergent trodde jag att det var en kopia på The Hunger Games, men det är det inte alls. En... Läs hela recensionen

 3. Riktigt spännande!
  Ofelia, 31 mars 2015

  Jag såg filmen innan jag läste boken och verkligen älskade filmen! Men boken är så mycket bättre! Den är riktigt spännande rakt igenom och gör att jag bara vill fortsätta läsa och läsa! I boken får man följa Tris och Four på ett mer djupare plan än i filmen, vilket jag gillade! Rekommenderas starkt!

 4. Tjatig stereotypisk skildring av dystopi samhälle
  fredrika johansson, 24 juni 2014

  En stereotypisk skildring av dystopi samhälle som redan nu börjar bli tjatigt.
  En flicka som har makten att kunna förändra samhället men som drar sig för att göra det... Känns det igen? Varenda kliché som de senaste åren publicerats.
  Det finns märbart bättre böcker i den här genren och ingen av dem har publicerats under 2000talet. Kan rekomendera Neil Gaimans böcker eller Robert Westall istället.

 5. En bok alla måste läsa!
  Therese Strand , 1 maj 2014

  När du väl har börjat läsa Divergent är det omöjligt att sluta läsa, huvudpersonen Tris är en av mina favorit karaktärer någonsin. Hon låter ingen styra över henne och det tycker jag är fantastiskt, många böcker saknar en stark tjej som inte behöver en kille att skydda henne.

  Veronica Roth är en helt fantastisk författare och jag ser fram emot att läsa fler böcker av henne.

 6. Divergent är en mycket bra bok. Del två köptes...
  Dagmar, 20 januari 2014

  Divergent är en mycket bra bok. Del två köptes omedelbart efter jag läst ut del ett. Spännande och intressant. Passar bra till present till ungdomar.

 7. En rolig och intressant handling som utspelar sig...
  Renée Kling, 23 september 2013

  En rolig och intressant handling som utspelar sig någonstans i framtiden. Tjejen är orädd och stark prövar att trots alla gällande lagar och regler som finns i samhället de lever i. Staden eller området tycks förstört och under återuppbyggnad med faror som finns bortom det yttre stängslet.

 8. En bok med ett högt tempo och fyllt med action. Att...
  Sandra, 28 augusti 2013

  En bok med ett högt tempo och fyllt med action. Att det är en stark kvinna som huvudperson gör inte det hela sämre. Boken utspelar sig i en värld där man på sin sextonårsdag får välja vilken av de fem falangerna man vill tillhöra, ett val som sedan gäller livet ut. Det svåra valet står Beatrice inför.
  Om du gillade Hungerspelen tror jag att du även kommer gilla den här boken för de är ganska lika i stilen.

 9. Divergent är den första delen i en triologi skriven av...
  Sarrabe, 12 maj 2013

  Divergent är den första delen i en triologi skriven av Veronica Roth som utspelar sig i Chigago i en dystopisk framtid. Folket är indelade i olika falanger: de osjälviska, de lärda, de tappra, de fridfulla och de ärliga. Under invånarnas sextonde år sker en valceremoni där alla måste välja falang för att för alltid tillhöra den. Huvudpersonen, Beatrice, vet inte om hon ska välja de osjälviska eller de tappra eftersom lämplighetstestet har signalerat båda. Lämnar hon de osjälviska lämnar hon o... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Veronica Roth