Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2013-04-08
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The Wicked Girls
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 157 x 35 mm
Vikt
670 g
SAB
Hce
ISBN
9789174992441
Onda flickor (inbunden)

Onda flickor

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-04-08
338
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
»En fantastisk kriminalroman. Ett av de mest oväntade och dramatiska slut jag stött på i en kriminalroman på mycket länge.« | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

»Onda flickor är fullkomligt uppslukande. Psykologiskt rik, komplex och med en mästerlig intrig. Jag kunde inte lägga den ifrån mig.« | Jojo Moyes


Sommaren 1986 dömdes två unga flickor till fängelse för mord.
Tjugofem år senare rapporterar journalisten Kirsty Lindsay om en rad mycket obehagliga attacker på unga kvinnor. Hennes efterforskningar leder henne till städaren Amber Gordon.
Så träffas Kirsty och Amber på nytt, för första gången sedan den där svarta dagen då de var barn. De blir snabbt medvetna om den stora fara de befinner sig i. Och med nya identiteter och familjer att skydda är de beredda att göra vad som helst för att bevara sin hemlighet.

ALEX MARWOOD är en pseudonym för den brittiska journalisten och författaren Serena Mackesy, krönikör i The Independent. Onda flickor är hennes första kriminalroman och den första bok hon skrivit under namnet Alex Marwood.

»Onda flickor är en mångbottnad kriminalroman av hög klass. Den är gediget välskriven och skulle kunna bli en utmärkt miniserie för tv - utan att manusförfattarna behöver göra särskilt många ändringar vare sig i dramaturgin eller dialogerna.« | TORBJÖRN ELENSKY, TIDNINGEN VI

»Genuint skrämmande och känslomässigt omtumlande... oemotståndlig.« | VAL MCDERMID

»Den här otroliga historien kommer att sätta sig i huvudet på dig. Två veckor efter att jag läst Onda flickor kan jag fortfarande inte sluta tänka på den. Årets bok.« | THE SUN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Onda flickor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig läsning
  Strulputte, 19 juni 2017

  Efter en trevande inledning, osammanhängande, hade jag svårt att förstå boken.
  Tyckte mest det var tjejsnack med formuleringar, slang, dialog och beskrivningar av personer utan att det hände nånting. Någon av den dog och i nästa kapitel levde de igen, tills jag upptäckte att författaren växlade mellan dåtid och nutid utan att säga det till mig som läsare.
  Jag hade allt förväntat mig mer av boken, typ "Granne med döden", som jag tyckte var väldigt bra.
  En svag tvåstjärnig bok. Bättre kan du, Alex Marwood!

 2. kommentar

  Eftersom jag nyss har börjat läsa boken är det svårt att kommentera den, men hittills verkar den mycket bra och kan rekommenderas.

 3. Mycket spännande och lite otäck bok. Välskriven med...
  Britt-Marie Kullin, 18 december 2013

  Mycket spännande och lite otäck bok. Välskriven med växlingar mellan dåtid och nutid. Lättläst med bra flyt i. Bra skildring av det engelska samhället. Engagerande och svår att lägga ifrån sig.

  Jag rekommenderar verkligen boken, och hoppas att den debuterande författaren skriver fler böcker.

 4. Jag sträckläste denna bok. Den var spännande och gav...
  Per Otterstam, 6 augusti 2013

  Jag sträckläste denna bok. Den var spännande och gav en viss inblick hur engelskt rättsväsen kan medföra personliga tragedier. Men framförallt visar boken hur engelsk massmedia behandlar sina "offer". Tragiska livsöden!!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Alex Marwood