Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2013-03-26
Förlag
Modernista
ISBN
9789174992717
Ellis Island (e-bok)

Ellis Island E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-03-26

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ellis Island är den ö utanför New York som nästan alla europeiska invandrare passerade på vägen till sitt nya liv i det förlovade landet Amerika; bara mellan 1892 och 1924 slussades 16 miljoner människor via ön in i USA. Georges Perec gjorde 1978 - 1979 en film om Ellis Island, tillsammans med filmaren Robert Bober.

Boken Ellis Island består av den poetiska text som Georges Perec läste i filmen, och hans fascination inför denna ö är enkel att förstå. I fenomenet Ellis Island samlas mycket av det som Perecs författarskap kretsar kring: individen i massorna, uppräknandet av fakta och statistik, minnet och dess fysiska avtryck på världen.

GEORGES PEREC [1936-1982] är den konceptuella litteraturens franske mästare, författare till romanklassiker som Livet en bruksanvisning, W eller minnet av barndomen och Försvinna.

"Georges Perecs lilla essäbok är en stilla förundran, samtidigt lätt och vemodig. Den går att läsa på en timme, men läsaren gör klokt i att ge den hela kvällen."
THOMAS LUNDERQVIST, SVENSKA DAGBLADET

"En vacker, saklig och nedtonat gripande bok, om ett ämne som inte borde sluta angå oss bara för att vi, för tillfället, har möjlighet att leva där vi önskar."
NIKLAS SÖDERBERG, SYDSVENSKAN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Georges Perec