Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2013-03-26
Förlag
Modernista
ISBN
9789174992762
Anteckningar från kriget (e-bok)

Anteckningar från kriget E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-03-26

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
År 2006 publicerades Anteckningar från kriget i Frankrike för första gången. Verket blev genast mycket omtalat och sålde i 30.000 exemplar. Anteckningar från kriget är nämligen överväldigande läsning och boken visar tydligt hur nära Marguerite Duras liv och hennes författarskap låg varandra. De fyra anteckningsböckerna omfattar så mycket mer än krigsåren, trots att "anteckningsböcker från kriget" var det uttryck som Marguerite Duras valde att skriva på det pappersarkiv som hon förvarade dem i fram till sin död.

Anteckningar från kriget är en enastående memoar från åren 1943-1949, med tillbakablickar på barndomen i Indokina, samtidigt som de utgör ytterligare bevis för Duras litterära mästerskap. MARGUERITE DURAS (1914-1996) föddes i Indokina av franska föräldrar och uppväxttiden präglade hennes författarskap starkt, liksom engagemanget i motståndsrörelsen under andra världskriget. Duras utgivning - som omfattade över femtio romaner och pjäser - gör henne till en av efterkrigstidens mest betydande franska författare.

"Marguerite Duras är osentimental, oförutsägbar och drabbande som livet självt, något av det mest uppfriskande och ständigt moderna du kan läsa."
PETER ÅKESSON, ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

"Duras stiger ned i mörkret. Hennes Anteckningar från kriget lånar sig därför aldrig till den offentliga historieskrivningens heroism. Just så lyckas hon frammana krigsårens känslor av ångest, överlevnadsvilja, skräck och blodlukt. Med andra ord krigets ansikte."
PETER CORNELL, EXPRESSEN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marguerite Duras