Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2013-08-21
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Maglio, Pietro (red.) / Petersen, Henrik (red.) / Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 155 x 35 mm
Vikt
550 g
SAB
Hc
ISBN
9789174992946

Tre korta klassiker. Tennisspelarna ; En biodlares död ; En kakelsättares eftermiddag

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-08-21
220
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tre romaner med något gemensamt; om än inte helt lätt att precisera vad. Alla tre ganska korta till omfånget. Alla tre med huvudpersoner som bär ett envist, lätt excentriskt drag, såsom Lars Gustafssons romankaraktärer brukar göra.
Men där finns också någonting annat som gör att just de här tre börjat framstå som verkliga klassiker. Det har att göra med hur en levande tid gestaltas.
Tiden hos Gustafsson kan nästan stanna upp, som en boll i ett serveuppkast, sakta roterande i luften med vänster spinn mot en texansk sommarhimmel, som i Tennisspelarna [1977]. Den kan också anteckna sig som universell; jaglös som bin eller som den människa som vet att det är ute med henne och svarar på denna vetskap med kärlek, i En biodlares död[1978]. Eller så kan den nästan helt utan avbrott låta ett brokigt liv utspela sig under En kakel sättares eftermiddag [1991].
Denna nyutgåva är försedd med förord av författaren och kulturjournalisten Sigrid Combüchen, poeten och kritikern Anna Hallberg samt Anders Olsson, författare, litteraturhistoriker och ledamot av Svenska Akademien.

LARS GUSTAFSSON [1936-2016], född i Västerås, var författare och filosof och verkade som profes sor vid Uni versity of Texas 1983-2006. Han debuterade 1957 med romanen Vägvila och med ett nittiotal böcker - romaner, diktsamlingar och essäsamlingar - kom Gustafsson att höra till vår litteraturs mest produktiva och mest översatta för fattare. 2015 tilldelades Lars Gustafsson som förste utländske författare det prestigefyllda tyska Thomas Mann-priset och under sin levnadstid mottog han närmare trettio större litterära priser. Modernista har gett ut romanerna Tennisspelarna, En biodlares död och En kakelsättares eftermiddag, vilka också finns samlade i voly men Tre korta klassiker [2013].
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tre korta klassiker. Tennisspelarna ; En biodlares död ; En kakelsättares eftermiddag
  2. +
  3. Rent hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rent hus av Alia Trabucco Zerán (inbunden).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tre korta klassiker. Tennisspelarna ; En biodlares död ; En kakelsättares eftermiddag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tag och läs
    Roger Teréus, 27 oktober 2017

    För mig handlade det om en förnyad bekantskap efter många år, och den gav mig än en gång ett antal timmars utomordentlig njutning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Gustafsson