Pansarkryssaren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2019-06-14
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
185 x 120 x 8 mm
Vikt
110 g
SAB
Hc
ISBN
9789174993165
Pansarkryssaren (häftad)

Pansarkryssaren

Häftad Svenska, 2019-06-14
239
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Molly Johnsons Pansarkryssaren är en av den svenska arbetarlitteraturens mest intressanta romaner, just för att den lyckas spräcka hål på dessa hinnor som skiljer människor och språk och sammanhang från varandra. Det är en läsning man inte glömmer.« | Anna Hallberg, Dagens Nyheter

Ett tungt stridsfartyg pressar sig uppför ån i dimman mellan fabrikslängorna och ankrar vid betongbron framför Grusvikens järnverk. Molly Johnson skrev sin debutroman Pansarkryssaren [1955] efter att ha sett Sergei Eisensteins film Pansarkryssaren Potemkin. Hennes roman växer fram som en expressionistisk legend om den orättvisa fördelningen mellan de som äger och de som producerar - den är något så udda som en absurdistisk arbetarroman, en språkligt explosiv skildring av hur globaliseringen påverkar det begynnande svenska välfärdssamhället.
Med ett förord av författaren och kritikern Anneli Jordahl.

MOLLY JOHNSON [1931-2016] föddes i Hofors och debuterade som 24-åring med romanen Pansarkryssaren [1955], som möttes med stor uppmärksamhet av kritiker och läsare. Hennes texter lyfter frågor om förhållandet mellan människan och tungt kroppsarbete. Hon deltog i möten med idéburna rörelser som djupläste författare som Carl Jonas Love Almqvist och Fredrika Bremer, och hon umgicks med bland andra Hagar Olsson.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pansarkryssaren
  2. +
  3. Den saknade systern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den saknade systern av Lucinda Riley (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »