Samtida bekännelser av en europeisk intellektuell (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2014-07-14
Förlag
Modernista
ISBN
9789174993301
Samtida bekännelser av en europeisk intellektuell (e-bok)

Samtida bekännelser av en europeisk intellektuell E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-07-14

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Jag blir helt utslagen. Myrdals vilja att till varje pris söka sanningen - jag har aldrig läst något liknande. Samtida bekännelser av en europeisk intellektuell har varit väldigt viktig för mitt eget arbete med Min kamp Karl Ove Knausgård

Samtida bekännelser av en europeisk intellektuell av Jan Myrdal associeras ofta med en särskild tid. Det mytiska revolutionära sextiotalet och det reella sextiotalet: alla de förändringar som trots allt ägde rum. Myrdal var inte bara en tongivande socialist i Sverige, utan ett författarnamn på världsscenen.
Så finns också andra uppfattningar om boken. En av dem är att Myrdals kritik bara blivit ännu mer aktuell med tiden. För att inte säga livsviktig, när mänsklighetens framtid står på spel med den globala kapitalismens framfart. Ytterligare en annan, oberoende av de förra, är att detta helt enkelt är stor litteratur. Få böcker som skrivits i bekännelsegenren har en lika stark språklig integritet som Jan Myrdals Samtida bekännelser av en europeisk intellektuell [1964].

Med ett förord av Anders Ehnmark.

Jan Myrdal föddes 1927 i Stockholm. Han debuterade 1954 med romanen Hemkomst. Samtida bekännelser av en europeisk intellektuell var hans femte roman och andra jagbok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Myrdal Jan