Dressinen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
764
Utgivningsdatum
2014-04-15
Förlag
Modernista
ISBN
9789174993325
Dressinen (e-bok)

Dressinen E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-04-15

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
?En egendomlig och storslagen bok, som inte förlorat ett uns av sin aktualitet eller sällsamma lyster.?

MAGNUS PERSSON, SVENSKA DAGBLADET

Dressinen kan beskrivas som en äventyrsroman, ett slags allegori över den västerländska framstegstanken. Romanen inleds nästan idylliskt: järnvägsbyggande kolonisatörer i belgiska Kongo 1914 arbetar i sitt anletes svett. Visst finns motsättningar mellan flamländare och valloner, och de svarta arbetarna hålls åtskilda från européerna, men det mesta löper på i vardaglig lunk. Berättaren är en vetenskapligt sinnad jesuit, utskickad att sköta mannarnas andliga vård i djungeln.

Dressinen är en stor roman i alla bemärkelser: som tids bild, filosofiskt resonemang kring civilisation och barbari, kultur och natur. Samtidigt är den en av de kvickaste och mest spännande av svenska romaner. Välförtjänt ledde den till ett internationellt genombrott: den översattes snabbt till flera språk, blev kultbok bland franska studenter och Carl-Henning Wijkmark var den förste nordiske författaren att ägnas ett avsnitt av det inflytelserika franska litterära TV-programmet Apostrophes.

Med förord av Torbjörn Elensky.

CARL-HENNING WIJKMARK föddes 1934 i Stockholm.
Han debuterade 1972 med Jägarna på Karinhall. Dressinen [1983] var hans andra roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wijkmark Carl-Henning

  • Jägarna på Karinhall

    Wijkmark Carl-Henning

    »Detta karnevaliska lustmord på nazismen är en läsfest utan like. En av de roligaste romaner som skrivits på det svenska språket.« Gabriella Håkansson, DN »Det är orgier i superi, frosseri och hämningslös älskog invävt i makt- och spionintriger. E...