1980 : (tredje boken i Yorkshire-kvartetten) (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Yorkshire-kvartetten (del 3)
Antal sidor
875
Utgivningsdatum
2013-09-11
Förlag
Modernista
ISBN
9789174993615
1980 : (tredje boken i Yorkshire-kvartetten) (e-bok)

1980 : (tredje boken i Yorkshire-kvartetten) E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2013-09-11

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vintern 1980. The Yorkshire Ripper har just skördat sitt trettonde offer. Tretton till mördaren, noll till polisen.
När allmänhetens ilska växer skickas assisterande polischef Peter Hunter för att ta över utredningen. Skjutningarna i Strafford har förblivit olösta, och morden under jubileumssommaren 1977 tillskrivs fortfarande The Yorkshire Ripper.
Men Hunter förstår snart att allt inte är som det verkar och att polisen är mer djupt involverad i morden än någon kunde ha föreställt sig. Jack Whitehead, ensam och galen på en psykiatrisk klinik efter att med hammare och spik ha försökt fördriva demonerna ur sitt huvud, tycks hålla i nyckeln.
Vilken är kopplingen mellan The Yorkshire Ripper och denna nya våldsvåg? Och vad kommer att ske när dessa mäns olika helveten kolliderar?

DAVID PEACE [f. 1967] växte upp i Yorkshire på sjuttiotalet. 1980 är den tredje boken i den hyllade kvartett kriminalromaner som fått det samlande namnet Yorkshire-kvartetten. [Red Riding Quartet]. Efter att ha varit bosatt i Japan i femton år är David Peace sedan 2009 tillbaka i Yorkshire.

Svenska pressröster om »1974«:

»David Peace skriver så tätt och rafflande, och har sådana fantastiska personporträtt och en sådan miljöbeskrivning att man bara läser andlöst och tänker: usch, hur ska det gå, hur ska det gå?« YUKIKO DUKE, GOMORRON SVERIGE, SVT

»David Peace skriver hårdkokt och rasande, med svärtan hos en igenbommad gruva. Så snart jag hämtat andan är jag redo att dyka ner i 1977, nästa installation i en kvartett som fått en kraftfull, infernaliskt gnistrande start.« SAM SUNDBERG, SVENSKA DAGBLADET

»Den märkligaste, mest personliga och bästa nya deckarförfattaren från England.« BENGT ERIKSSON, KRISTIANSTADSBLADET
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Peace