W eller minnet av barndomen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2013-09-19
Förlag
Modernista
Översättare
Sture Pyk
ISBN
9789174993677

W eller minnet av barndomen E-bok

E-bok,  Svenska, 2013-09-19

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
1970, mitt under en personlig kris, bestämmer sig språkmästaren Georges Perec för att återskapa sin barndomsfantasi om W, en isolerad ö utanför Eldslandet, där de olympiska idealen råder. Gradvis formulerar han också minnet av sin verkliga, smärtsamma uppväxt. Historien om en judisk pojkes ensamhet i andra världskrigets Frankrike, om livet som undangömd och identitetslös, lägger sig parallellt med barnets drömvärld.

Kontrasten mellan fantasi och minne gör att läsaren blir varse utrymmet däremellan, det som endast kan sägas genom att utelämnas.

GEORGES PEREC föddes i Paris 1936 och avled 1982. Han var en av de ledande i Oulipo (Ouvroir de Littérature Potentielle, ung. »Syjunta för potentiell litteratur«), en litterär sammanslutning som ägnar sig åt att studera och uppfinna just den sortens tvingande begränsningar för litterära verk som Perec var en mästare på. Bland hans mest kända verk ingår Försvinna och Livet en bruksanvisning.

»Det är träffsäkert, komiskt och klaustrofobiskt - och, så här i en självbiografisk inramning från krigsåren: fullkomligt hjärtskärande.«
NIKLAS QVARNSTRÖM, SYDSVENSKAN

»Att läsa honom är att förnya läsandet. Och bli underhållen under tiden; också när det handlar om hans bittra och tragiska barndomsminnen. Eller glömskan av dem.« CURT BLADH, SUNDSVALLS TIDNING
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Georges Perec