Betraktaren (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
627
Utgivningsdatum
2013-09-13
Förlag
Modernista
Översättare
Ulla Danielsson
ISBN
9789174993776
Betraktaren (e-bok)

Betraktaren E-bok

(3 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-09-13

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nominerad till 2013 års CWA Gold Dagger för »Årets bästa kriminalroman«!

»Betraktaren ligger skyhögt över mycket annat i genren. Intrigen är lysande« ULRIKA STAHRE, AFTONBLADET
»Betraktaren kan mycket väl vara årets bästa deckare. Läs!« GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET


»De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det var inte sant. Nummer 19, det lik som den artonårige Patrick Fort undersöker på anatomilektionen, försöker berätta allt möjligt för honom.

Patrick har Aspergers syndrom och han har redan till räckligt med bekymmer i sitt liv. Han har svårt att förstå sig på människorna omkring honom och han är besatt av tanken på döden den märkliga dörr som bara öppnas åt ett håll och som hans far försvann igenom en dag för tio år sedan.

Det är denna besatthet som fått honom att välja kursen i anatomi, men nu har hans sökande efter svar lett honom i riktning mot ett mer påtagligt mysterium, kanske rentav ett mord. Vem är den man som talar till honom från dissektionsbordet? Och hur hamnade han egentligen här?

Samtidigt som en död man bit för bit avslöjar sina dolda sanningar för honom, upptäcker Patrick hemligheter i sin egen familjs förutna. Till slut är bara en sak säker:
Ingenting är vad det ser ut att vara.

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman, Mörk jord, belönades 2010 med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The Gold Dagger, som delas ut av brittiska Crime Writers Association för årets bästa kriminalroman. I Sverige har Belinda Bauers tre första romaner samtliga nominerats till »Årets bästa översatta kriminalroman« av Svenska Deckarakademin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bauer Belinda

  • När repet brister

    Bauer Belinda

    Vinnare av National Book Awards för BÄSTA KRIMINALROMAN Nominerad till Man Booker Prize »Den bästa kriminalroman jag läst på väldigt länge.« Val Mcdermid »En stilsäker thriller. Belinda Bauers kriminalromaner är något utöver det vanliga.« Johannas...

  • Exmoor-trilogin

    Bauer Belinda

    Extremt hyllade Belinda Bauers tre första kriminalromaner ? Exmoor-trilogin: Mörk jord, Skuggsida och Ni älskar dem inte ? övertygade engelska såväl som svenska kritiker med en levande persongestaltning och explosiva överraskningsmoment. Om hemska...