Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Legend (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
338
Utgivningsdatum
2014-03-17
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
Prodigy
Medarbetare
Thorn, Lori (form) / Sundh, Lars (form)
Dimensioner
212 x 151 x 38 mm
Vikt
602 g
SAB
uHce
ISBN
9789174994209
Prodigy (inbunden)

Prodigy

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-03-17
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Marie Lu bevisar att bok två inte behöver spela andrafiolen. Prodigy är en ren njutning att läsa.« | LOS ANGELES TIMES

»Gör plats i kalendern och unna dig lyxen att läsa Prodigy under en eller två långa lässtunder. Du kommer att bli omtumlad!« | THE NEW YORK JOURNAL OF BOOKS

En vecka har gått sedan June och Day med nöd och näppe lyckades fly från Los Angeles och Republiken med livet i behåll. Day antas vara död efter att ha förlorat sin bror till en avrättningspatrull som trodde att det i själva verket var honom de tog livet av. June är nu Republikens mest eftersökta förrädare.
Desperata efter hjälp vänder sig June och Day till Patrioterna - en rebellgrupp som vigt sina liv åt att få Republiken på fall. Men går det att lita på Patrioterna? Eller har de själva, utan att inse det, blivit brickor i det mest skrämmande av politiska spel?
Prodigy är den efterlängtade uppföljaren till Legend, och den andra delen i Marie Lus dystopiska trilogi - som avslutas med Champion.

MARIE LU [f. 1984] är en amerikansk författare vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hon fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-serien, som såldes till 26 länder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Wildcard - den avslutande, andra boken om Warcross-imperiet gick rakt in på New York Times bestsellerlista.

Om Marie Lus »Legend«-trilogi:

»Legend inte bara överlever hypen, den förtjänar den.« | THE NEW YORK TIMES

»Marie Lu satsar på en sjudande intrig i uppföljaren till Legend. Det är tätt och skarpsinnigt.« | STARRED REVIEW, PUBLISHERS WEEKLY

»Välskrivet och ypperligt genomfört.« | ENTERTAINMENT WEEKLY
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Prodigy. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Härlig fantasy
  Kim M. Kimselius, 22 augusti 2020

  June räddar Day från att avrättas och tillsammans flyr de från Los Angeles och Republiken. Alla tror att Day är död eftersom hans bror tog hans plats vid avrättningen. Men June är nu Republikens mest eftersökta förrädare, eftersom hon bevisligen hjälpte Day precis innan avrättningen.

  Trots att Day alltid vägrat att ha något att göra med rebellerna tar de kontakt med Patrioterna, en rebellgrupp som gör allt för att få Republiken på fall.

  Rätt snart inser både Day och June att... Läs hela recensionen

 2. Helt underbar serie!
  BokBecca, 24 augusti 2014

  Recension finns på:

  http://booktwin.blogspot.se/2014/08/recension-prodigy.html

  Utdrag från recension:

  "Precis som med första boken, Legend, så tog det knappt två dagar innan boken var utläst och med det sagt, jag ville verkligen inte lägga ner den här boken, jag ville att den skulle vara längre! Att läsa den här boken var som att kastas in i en tornado och sedan undrar man vad som hände. Det är så många känslor som pågår i den här boken (inga tårar dock), mycket spä... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marie Lu