Terrakottahunden (En Montalbano-deckare) (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2014-04-04
Förlag
Modernista
Översättare
Barbro Andersson
ISBN
9789174994315
Terrakottahunden (En Montalbano-deckare) (e-bok)

Terrakottahunden (En Montalbano-deckare) (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-04-04
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
"Terrakottahunden är en klassisk kriminalroman av bästa sorten." - AFTONBLADET

"Montalbano är det bästa sällskap som finns" - THE GUARDIAN

I samband med ett maffiamord får kommissarie Montalbano tips om en vapengömma i en grotta. Vapengömman finns mycket riktigt där, men Montalbano hittar också något annat: en lönndörr leder till en inre grotta, där polisen hittar de mumifierade kropparna efter ett ungt par. Troligen har de vilat i grottan sedan andra världskriget, omgivna av diverse föremål inklusive en hund av terrakotta i naturlig storlek.

Montalbano överlåter åt sina kollegor att sköta utredningen av vapengömman och blir själv som uppslukad av detta femtio år gamla fall. Samtidigt måste Montalbano även hantera kvinnorna i sitt liv: flickvännen Livia, vännen Ingrid samt den efterhängsna konstapeln Anna.I Terrakottahundenintroduceras även den hygglige men suveränt förvirrade konstapel Catarella. Givetvis hinner Montalbano, sin vana trogen, även avnjuta en och annan god måltid.

I översättning av Barbro Andersson.

ANDREA CAMILLERI [född 1925 på Sicilien, numera bosatt i Rom] är en italiensk författare vars deckarserie om kommissarie Montalbano rönt enorma internationella framgångar, liksom den rad tv-filmer som baserats på romanerna. Böckerna om den excentriske Montalbano har sålts i över sexton miljoner exemplar världen över. Terrakottahunden [1996] är den andra boken i serien.

Andrea Camilleri - Vinnare av The Crime Writers Associations International Dagger-pris 2012

"Lågmäld spänning med sympatisk förståelse för mänskliga svagheter"- BÖRJE ISAKSON, DAGENS INDUSTRI

"Den lätt filosoferande humaniteten i Terrakottahunden ersätter på ett befriande sätt den brutala cynism som i andra kriminalserier får passera för klarsyn" - JESPER HÖGSTRÖM, SVENSKA DAGBLADET
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Camilleri Andrea